Dag van Sport & Bewegen

Als onderdeel van de Oranjeweek in Weert presenteren Punt Welzijn en Centrummanagement ook dit jaar weer de Dag van Sport & Bewegen. Op winkelzondag 27 april worden diverse sportieve activiteiten georganiseerd.

Presentaties, demonstraties en wedstrijden
In samenwerking met diverse sportverenigingen uit Weert en omgeving wordt het centrum omgetoverd tot een waar sportspektakel. Op de pleinen worden velden uitgezet, wedstrijden gehouden en presentaties gegeven.

Diverse sporten zijn in de binnenstad vertegenwoordigd. Zo wordt de stadsfinale van het KNVB Straatvoetbaltoernooi gehouden op de Nieuwe Markt. Daarnaast kunnen sportievelingen deelnemen aan verschillende andere balsporten, atletiek en turnen. Voor het eerst is er ook een sportief aanbod voor mensen met een beperking en senioren toegevoegd aan het programma, zodat heel Weert in beweging komt. Zo is de Dag van Sport & Bewegen voor iedereen toegankelijk , leuk om te bezoeken én om actief mee te doen.

Sportmarkt
Dit jaar is eveneens een sportmarkt aan de Dag van Sport & Bewegen toegevoegd. Op de Meikoel kunnen geïnteresseerden informatie krijgen van verschillende Weerter verenigingen. Ook in deze straat worden diverse demonstraties gegeven.

Olga Commandeur
Op het podium op de Markt vindt een programma vol (dans)demonstraties plaats. Een van de hoogtepunten is de komst van Olga Commandeur. Olga is voormalig topsportster en presentatrice van het bekende televisieprogramma Nederland in Beweging . Ze is ook ambassadeur voor het project Bewegen op Maat van Punt Welzijn. Als beweeg-ambassadrice van het project probeert zij mensen bewuster te maken van het belang van regelmatig bewegen. Naast twee workshops zal zij die dag de onthulling doen voor een primeur op Weert TV. Hiervoor zal zij samen met burgemeester Jos Heijmans van Weert het startschot geven van de campagne Samen Actief.

Deelnemen
Voor verenigingen is het nog mogelijk aan te melden voor deze dag, zodat ook zij zich van hun beste kant laten zien in het centrum van Weert. Informatie over aanmelden en meer programmadetails over de Oranjeweek zijn te vinden op www.oranjeweekweert.nl.