Afgelopen vrijdag 11 april om 18.39 uur gingen de deuren open van de Bosuil in Boshoven voor de 26ste editie ‘Van Horne Pop’ het popfestival van de Philips van Horne scholengemeenschap uit Weert.

Deze bandwedstrijd vierde vorig jaar groot haar 25-jarig jubileum en gaat gewoon door! Jonge popmuzikanten (allen gelinkt aan de school) deden hun stinkende best om net als The Oaken Towels in 2013 er vandoor te gaan met de begeerde bokaal.De bands, The Ties, New Born, SanQuin, Breakeven, Corridor God, Vertigo of Bliss, Supremacy, Diversity, Defeated Decade, Eagle X-ray en ÆØN gingen de sportieve strijd aan voor bokaal.

In de gezellig drukke Bosuil is de hardcoreband Defeated Decade de onbetwiste winnaar geworden van het 26e Van Horne Festivalosuil. Met de bandleden die uit verschillende hoeken van de zwaardere muziek komen, maken een mooie mix van ouderwetse en nieuwerwetse hardcore, met invloeden uit punk-rock, metalcore en vele andere genres. Zij hebben afgelopen vrijdag de zaal plat ghespeeld en deze rauwe energie op een super wijze overgedragen aan het publiek.

Op de tweede plaats eindigde Eagle X-ray (“Een energieke band met een lekkere, volle sound”) en nr. 3 is geworden Sanquin (een hele goede en ervaren hardrock-band).

Zie www.philipsvanhorne.nl en www.facebook.com/#!/VanHornePop2014