L1-serie Weert 600 jaar

In de vijfdelige televisie-serie ‘Met Ons. In Weert.’ doet L1 de komende weken verslag van de hoogtepunten van de jubileumviering ‘Weert 600 jaar stad’. De stad kreeg 600 jaar geleden marktrechten kreeg waardoor Weert zich vanaf dat moment een volwaardige stad kon noemen.

In de eerste aflevering, op zondag 4 mei, is er aandacht voor de repetities en de uitvoering van het muzikale openluchtspektakel ‘De Legende’, waarin wordt uitgelegd hoe Weertenaren aan de schimpnaam ‘Rogstaekers’ komen. Speciale aandacht is er voor zangeres Wendy van Dooren, één van de hoofdrolspeelster tijdens deze show die op 2 en 3 mei wordt opgevoerd op de Markt in Weert.

Op zondag 11 mei is te zien hoe de verjaardag van Weert wordt gevierd. De graaf van Horne, Willem VII, verleent opnieuw het privilege om marktrechten uit te oefenen aan het stadsbestuur. In historische marktkramen worden Middeleeuwse etenswaren aangeprezen en er trekt een historische optocht door de stad. L1 volgt curator en historicus John van Cauteren van het Gemeentemuseum Weert die een gekostumeerde bijrol heeft tijdens de middeleeuwse festiviteiten in de Weerter binnenstad.

De aflevering van zondag 18 mei staat in het teken van sportief Weert. L1 is te gast bij de MLA Stadstriatlon Weert.Ze lopen, fietsen en zwemmen mee met triatleet Pieter Adriaans die op zaterdag 17 mei deelneemt aan de kwart-triatlon voor recreanten. Op zondag 25 mei komt kunstzinnig Weert aan bod in de expositie Art Spectrum waarbij Weerter en Chinese kunstenaars met elkaar samenwerken.

De serie ‘Met Ons. In Weert.’ wordt op zondag 1 juni culinair afgesloten met een bezoek aan het Buitengewoon Sterrendiner in de Paterskerk in Weert. De Weerter topchefs Emmanuel Mertens, Pascal Jalhay, Soenil Bahadoer en Jan Marrees gaan op 13 en 14 mei gastronomisch aan de slag in de monumentale Paterskerk.

Uitzendingen:
Op de zondagen 4, 11, 18 en 25 mei en 1 juni ieder uur vanaf 18:20 uur. De uitzendingen zijn terug te bekijken op L1.nl. Meer informatie over de Weerter festiviteiten is hier terug te vinden.

L1 TV is te ontvangen via kabel, webtv op L1.nl, Ziggo Digitaal kanaal 30, UPC kanaal 713, Interactieve TV KPN kanaal 508, CanalDigitaal (Familie-pakket), DVB-T en Digitenne.