Livemuziek & Royalfestival

Het programma van de vierde editie van Oranjeweek Weert is opgedeeld in drie thema’s. Vrijdag 25 april staat in het teken van live muziek, Koningsdag 26 april draait alles om shoppen en winkelzondag 27 april wordt de binnenstad omgetoverd in het kader van sport en bewegen.

Markt en Nieuwe Markt
Vrijdag 25 april wordt ingevuld met live muziek en is het resultaat van diverse ondernemersinitiatieven. Zo presenteren de lokale horeca van de Nieuwe Markt vanaf 15:00 uur muziek op het podium. Zij beginnen met de band Line-Up, met muziek van de jaren 60 en meer, om vervolgens Soulband Turnback te presenteren, een band die soul van James Brown tot Steve Wonder ten gehore brengt.

Ook op de Markt staat live muziek gepland. De lokale horeca heeft daar op het programma de bands Funky Buddha Allstars Band en Missy Moon & The Magnificent 7 staan. Beide bands staan garant voor een swingende muzikale presentatie met de beste popcovers.

Oelemarkt
Ook jongeren zitten goed in Weert tijdens de Oranjeweek. De Oelemarkt belooft namelijk de plaats te zijn waar het allemaal gaat gebeuren. De vierde editie van het Royal Festival Outdoor biedt een selectie van lokale top-DJ’s. Gegarandeerd zorgen zij ervoor dat het uitgaansplein zal schudden op zijn grondvesten. De line-up bestaat in 2014 uit Axefield, Nanobites, S-Sential, Maximizer, Ray & Frenzy Fresh, Robin Rox, V.O.K. en Donny-Dub.

Programma Oranjeweek
Voor Koningsdag is het thema shoppen niet voor niets gekozen. Naast de vrijmarkt op de Singels zijn namelijk ook de winkels in de binnenstad geopend en zal de weekmarkt op de pleinen staan. Op de Markt beleven bezoekers daarnaast het Spotify Event, waarbij KPN en Telfort gezamenlijk diverse activiteiten organiseren met centraal Nederland’s enige echte Spotify-DJ.

Zondag 27 april is het winkelzondag, dus zijn de winkels wederom geopend. Centraal tijdens deze dag staan de vele sportieve activiteiten. Punt Welzijn en Centrummanagement presenteren in samenwerking met diverse sportverenigingen de Dag van Sport & Bewegen. Op de pleinen worden velden uitgezet, wedstrijden gehouden en presentaties gegeven. Veel verenigingen presenteren zich ook op de nieuwe Sportmarkt op de Meikoel.

Centrummanagement is trots dat de Oranjeweek wederom een vol en divers programma biedt. De diverse ondernemersinitiatieven zorgen ervoor dat Weert een feestelijk programma beleeft rondom de eerste Koningsdag. Meer informatie over de Oranjeweek is te vinden op www.oranjeweekweert.nl.

Oranjeweek 2014 poster A3 (Large)