Stadhuis binnen budget

Het nieuwe Weerter stadhuis, dat na Pasen in gebruik wordt genomen, is gebouwd binnen het budget dat daarvoor door de gemeenteraad beschikbaar is gesteld.

De raad ging op 5 oktober 2010 akkoord met een bedrag van € 33,1 miljoen voor het nieuwe gemeentelijke onderkomen inclusief de parkeergarage, grondkosten en bijkomende kosten. Wethouder Harry Coolen, projectwethouder voor het nieuwe stadhuis: “Ik ben blij dat we een prachtig, duurzaam gebouw hebben kunnen neerzetten. Het project is zelfs met een positief restant van circa € 1 miljoen opgeleverd.”

Bert van Breugel, de architect van het gebouw, zegt: “Het nieuwe stadhuis is een relatief goedkoop pand als je de investering vergelijkt met andere gemeentehuizen van dezelfde grootte en complexiteit.” Daarnaast is een groot aantal duurzaamheidmaatregelen in de nieuwbouw doorgevoerd zoals de led-verlichting, de warmte koude opslag (WKO), veel isolatiemaatregelen en een prima akoestiek.

Vanaf woensdag 23 april kunnen Weertenaren in het gebouw terecht voor de gemeentelijke dienstverlening. Na de officiële opening op vrijdag 27 juni, zijn er op zaterdag 28 en zondag 29 juni open dagen. Dan kan iedereen het gebouw komen bekijken.