Vernieuwing in binnenstad

De binnenstad van Weert blijft in beweging. Sommige ondernemers steken hun nek uit en investeren in vernieuwing. Het gezegde “verandering van spijs doet eten” gaat veelal ook voor nieuwe of vernieuwde zaken in de binnenstad. Onlangs hebben ondernemers geïnvesteerd in een nieuwe zaak of vernieuwing van hun zaak. Andere ondernemers zijn nog druk doende met hun investering.

Een overzicht met de veranderingen:

– Nieuw: Mama’s Brocante

In de winkelstraat Maaspoort is een nieuw en uniek gevestigd genaamd Mama’s Brocante. In het pand naast de Bethelkerk zat voorheen een bedden-/matrassenzaak gevestigd.

Als je van authentiek brocante en antiek landelijke stijl houdt is deze winkel erg leuk. Het staat vol met leuke spulletjes om jouw verblijfruimte(n) in te richten om een nostalgische sfeer te creëren.

– Nieuw: Restaurant Toscanini

Op de Maaspoort is eveneens een nieuwe horecagelegenheid geopend, Restaurant Toscanini. Voorheen was hier een pizzeria gevestigd.

Het restaurant serveert gerechten uit een Frans / Italiaanse keuken. Alle gerechten zijn al a carte. Van entrecote tot brie met couscous.

www.restaurant-toscanini.nl

– Uitbreiding: Bruine Paard

Eetkamer ’t Bruine Paard gaat uitbreiden. Voor de uitbreiding betrekt men het naastgelegen pand bij de zaak.

Met de uitbreiding krijgt de horecazaak binnen 20 extra zitplaatsen bij. Buiten kan het terras voor het pand eveneens worden uitgebreid. Gasten zitten dan niet meer in de tochtige hoek tussen de kerk en ’t Bruine Paard. Deze week wordt in het pand een deel van de tussenmuur uitgebroken waarna wordt gestart met de herinrichting.

www.bruinepaard.nl

– Vernieuwing: Kapsalon Hairoscope

Kapsalon Hairoscope, sinds 1998 gevestigd op de Hoogstraat, heeft een metamorfose ondergaan en heropent komende zaterdag 12 april. Wensen van klanten en de veranderende trends in het kappersvak hebben geleid tot deze feestelijke heropening, die klanten als muziek in de oren moet klinken.

De (her)openingsactie mag er wezen. De eerste 25 klanten die op die zaterdag naar de zaak komen, worden gratis geknipt. De actie eindigt uiterlijk om 12.00 uur ( of eerder, mits er veel ‘vroege vogels’ zijn). Ook worden rond deze tijd de winnaars van de ‘Make Over’ loterij bekend gemaakt.  Voor de rest van de dag is iedereen welkom om een kijkje te nemen, te genieten van een drankje of natuurlijk een nieuw kapsel aan te meten.

www.hairoscope.nl

– Vernieuwing: Tabaktief Van Bun

Tabak- en gemakszaak Van Bun in de Muntpassage heeft onlangs geïnvesteerd in een vernieuwde winkelindeling. Het interieur is op de schop gegaan en in de winkel is een ‘Hallmark shop in shop’ gerealiseerd. Een eigen ‘Hallmark’  winkel, met als voordeel altijd de nieuwste kaarten in de collectie.

Naast wenskaarten worden er ook cadeautasjes en inpakpapier van Hallmark verkocht. Twee keer per jaar heeft Hallmark een leuke actie waar je als klant je  voordeel mee doet.

www.vanbun.com

– Heropening: Juwelier Siebel weer open

In januari moest Siebel al haar vestigingen sluiten in Nederland, waaronder ook in Weert. De juweliersketen werd vervolgens overgenomen waarna stapgewijs de vestigingen weer werden geopend. De vestiging aan de Langstraat in Weert is inmiddels ook weer open.

De komende drie jaar wil Siebel Juweliers haar marktpositie verder uitbreiden en doorgroeien naar vijftig winkels. Door de heropening van de winkels behoudt een belangrijk deel van de medewerkers zijn baan en kunnen klanten als vanouds rekenen op goed advies.

www.siebeljuweliers.nl