Schoorsteenbrand centrum

Foto’s – Vrijdag omstreeks 14.53 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een schoorsteenbrand in de Beekstraat.

De brand werd ontdekt voor een oplettende vrouw in smaakboutique Laluun tegenover het appartement waar het brandje was uitgebroken. Ze had rookontwikkeling waargenomen en waarschuwde direct de brandweer.

Voor de eerste keer werd het Snel Interventie Voertuig (SIV) ingezet bij een brand. Het nieuwe brandweervoertuig was opmerkelijk sneller aanwezig dat de grote brandweerwagens. In het appartement boven kapper Twins en Faunaland was lichte rookontwikkeling ontstaan. Waarschijnlijk had iets in de afvoerpijp vlam gevat. Al snel bleek de situatie mee te vallen. Ontruiming van de onderliggende ruimten was niet noodzakelijk.

Het schoorsteenbrandje was snel onder controle. Nadat de schoorsteenbrand gedoofd was werd de woning geventileerd. Door de alerte getuige en snelle inzet van de hulpdiensten werd erger voorkomen.