De politie heeft dinsdag een aantal scooters op een rollenbanktest gezet, dat meldt de politie van Weert.

Bij de Philips van Horne werden 5 scooters op de rollerbank gezet. Uiteindelijk maakte de politie drie keer een proces verbaal op voor overschrijding van de maximum constructiesnelheid.

Een rollentestbank is een geijkt meetmiddel waarmee de maximum constructiesnelheid van een brom- of snorfiets wordt gemeten. Als de politie vermoedt dat een brom- of snorfiets te snel kan, dan is de bestuurder verplicht om mee te werken aan een test op de rollentestbank.

De boetes voor het opvoeren van een scooter worden bepaald aan de hand van de gemeten snelheid:

Overschrijding van de max. constructiesnelheid van 45 km/h:

 • t/m 10 km/u: €60
 • 11 t/m 15 km/u: €120
 • Meer dan 15 km/u: €250

Overschrijding van de max. constructiesnelheid van 25 km/h:

 • t/m 10 km/u: €60
 • 11 t/m 15 km/u: €120
 • Meer dan 15 km/u: €250

Overigens voert de politie vandaag meer verkeerscontroles uit. Vanochtend werd op de Roermondseweg gecontroleerd. Hierbij werd er drie keer een bekeuring uitgeschreven: 1 x voor het niet dragen van een gordel en 2 voor het niet handsfree bellen.

13 REACTIES

 1. blij dat deze zware criminaliteit wordt aangepakt!!
  veel belangrijker dan bijvoorbeeld inbraken, overvallen etc..
  zucht..

 2. Trieste mensen vooral zo een type als Sjoerd H. en Wieerter meagdje… Zelf natuurlijk nooit jong geweest…
  En inderdaad Niels dat ze de criminaliteit maar eens gaan aanpakken. Altijd het zelfde hier in Weert ze hebben nergens tijd voor maar wel om met 10 man op de oelemarkt te gaan staan, als je dan belt hebben ze het te druk en geen tijd voor je.. Belachelijk :lutser :lutser :lutser :pil

 3. Ben nog steeds jong, ehhh…

  Ik snap je frustratie, en zeker nu er een praktijk examen aan de scooter vast zit wordt het alleen maar minder interessant om erop rond te knoeren.. Wat de politie betreft hebben ze zeker wat beters te doen.

  Ik heb er zelf nooit op gereden nee; maar vind het levensgevaarlijk hoe een menneke met 60 over het fietspad crosst zonder helm op, iedereen als een coureur ontwijkt en vervolgens wegen opvliegen, rakelings voor auto’s langs.. Auto’s afsnijden, fietsers schrik van het leven bezorgen… Daar zijn ze nooit voor bedoeld 😉

 4. Ik ben het met sommige punten van je eens. Alleen dit doet niet iedereen. De politie moet gewoon aan hun bonnenquote komen, ze zeggen wel dat die er niet is… maar die is er wel degelijk. Zodra het zonnetje schijnt en je de motor uit de garage pakt om lekker te gaan touren, staan ze onderhand op elke hoek van de staat te controleren. 1 keer aan het gas van je motor en weer een boete. Dat ze maar boeven gaan vangen!

 5. Hoewel er zeker ergere criminaliteit is dat het opvoeren van je brommer leer je deze tieners wel dat de politie er is en je dus als je de wet overtreed de kans hebt op opgepakt te worden. Laat je alle kleine “criminaliteit” onbestraft dan geef je het in mijn ogen het verkeerde signaal af dat iets wel mag als er geen kans dat je gepakt wordt.

  En waarom is dit een Weerts ding? Denk je dat het op andere plaatsen beter is? Dat betwijfel ik.

 6. uiteraard heb je een punt, en regels zijn regels.
  Het is alleen zo typisch om te zien wat voor een politiemacht er voor dit soort controles op de been is, terwijl die ook (in mijn ogen) belangrijke(re) dingen aan het doen zouden kunnen zijn.
  En het resultaat is minimaal..net als met snelheids overtredingen vormen de échte gevaarlijke rijders maar een klein deel van de bekeurden, het gros van de overtredingen betreft toch weer de onoplettende rijder die een paar ongevaarlijke kms te hard rijdt..
  Zoals gezegd, regels zijn regels en de bekeuringen in dat opzicht dan ook volkomen terecht, de politie zou alleen wat beter prioriteiten moeten (kunnen mogen) stellen.

  Het is allemaal niet in verhouding..

 7. De scooters van tegenwoordig hebben allemaal een kenteken plaat en kunnen dus gewoon geflitst worden.
  Als je het mij vraagt zijn dit soort onzin controles overbodig.
  Je word met je scootertje die iets te hard rijd nu aangepakt alsof je die snelheid al hebt gereden, terwijl dat niet zo hoeft te zijn. Mijn auto rijd ook 180 maar krijg niet elke dag een bekeuring dat ik te hard heb gereden.

 8. Niks Bonne of un preces….. Di-j brummers mot de plies, loate verwerke in un purs, det ‘t brummerke , net zoe grooet is as un broodtrummelke… Woe ze bi-j Crisje van de Vin nog € 5 vur krieege…..

 9. Moesten ze wat vaker in de wijken houden zulke controles, ik weet zeker dat er dan ook heel wat drugs mennekes opgepakt worden en das dan weer een probleem minder. (dat gaaijes hoort in de bajes)
  En heb je ze ook al eens aan de deur gehad die blauwe moderne Evel Knievel coureurs van een dobbelsteen keten
  Als het ding maar warm afgeleverd word bij de klant verkeersregels en andere weggebruikers tellen dan niet meer mee, tja het word er niet veiliger op in ons eens zo mooie Weert.

Comments are closed.