Zenderamateurs in actie

Een groep Weerter radio- zendamateurs maakt de hele maand mei wereldkundig dat Weert 600 jaar stad is. De radioamateurs doen dit op geheel legale wijze door de call ‘PA600WRT’ (PA=Nederland) op de korte golf en very high frequency (VHF) uit te zenden.

De zendamateurs wisselen elkaar af om de boodschap 24 uur per dag in de ether te hebben. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk radioverbindingen te maken met zoveel mogelijk verschillende landen. Iedereen die contact maakt met ‘PA600WRT’ ontvangt de speciaal ontworpen W600-QSLkaart. Een QSL-kaart is een ansichtkaart ter bevestiging van het contact tussen twee zendstations.

Bijzonder is dat zondag 11 mei, tijdens de verjaardag van Weert, wordt uitgezonden vanaf het dak van het nieuwe stadhuis aan de Wilhelminasingel 101 in Weert. Ook burgemeester Jos Heijmans van Weert zal daar tussen 15.00 en 15.30 uur een boodschap de ether insturen.