A2, Maarheeze – Tijdens een integrale verkeerscontrole op donderdag 15 mei van vrachtverkeer en klein transport op de parkeerplaats de Grote Bleek aan de A2, inde de Belastingdienst een bedrag van 142.104 euro aan achterstallig belastinggeld. Daarnaast werd door de politie ruim 20 bekeuringen geschreven voor diverse overtredingen.

In samenwerking met diverse organisaties als de RDW, NVWA, Provincie, Taskforce ITC en de Belastingdienst controleerde het Team Verkeer van Politie Oost-Brabant in totaal 42 vrachtauto’s. Naast een aantal waarschuwingen voor bijvoorbeeld niet tonen kentekenbewijs, niet bij zich hebben van de vrachtbrief of te korte rusttijd, werden 24 bekeuringen uitgeschreven.

Het gaat dan bijvoorbeeld slechte technische staat van de banden (4x), ontbreken wielbouten, overschrijding maximum toegestane lengte, overschrijding maximum toegestane hoogte, fraude met tachograaf, niet handsfree bellen, losliggende lading, onverzekerd rijden, rijden zonder rijbewijs (2x) en geen gordel om.

Een voertuig viel op omdat het leek dat deze verlaagd was. Bij controle bleek dat de transportbus het maximum toegestane laadgewicht ruim vijfmaal had overschreden. Het voertuig mocht geen meter verder rijden. De ANPR (automatic number plate recognition) scande 5.647 passerende voertuigen, waarvan 48 hits. De controle startte rond 8.00 uur ‘s morgen en eindigde rond 15.00 uur.