Foto’s – De brandweer van Weert is donderdag omstreeks 21.00 uur gealarmeerd vanwege stankoverlast in de Juliana van Stolbergstraat in de wijk Moesel.

In verschillende huishoudens rook men een penetrante benzine / terpentine geur. De geur zorgde bij enkele bewoners voor tranende ogen. Tevens kreeg men last van de luchtwegen. Daaropvolgend werd de brandweer gewaarschuwd.

Twee brandweerlieden kwamen ter plaatsen om metingen te verrichten. In sommige huishoudens gaf de meetapparatuur aan dat er een verhoogde concentratie van een bepaalde soort gas aanwezig was. De brandweer vertrouwde het niet en een OvD (Officier van Dienst), AGS (Adviseur Gevaarlijke Stoffen) en twee medewerkers van de gemeente kwamen ter plaatse.

Er werd een onderzoek ingesteld naar de herkomst van de lucht. Buurtbewoners assisteerde de brandweer en zorgde ondertussen voor een lekkere kop koffie. De AGS verrichtte metingen in het riool. De vermoedens van de omwonenden bleken te kloppen. In het riool werd een verhoogde waarde van een benzine-achtige stof gemeten. Deze penetrante lucht bleek via het riool de woningen zijn binnengedrongen.

De waterwagen van de brandweer werd ingezet om het riool door te spoelen en de substantie te verdunnen. Bewoners werd geadviseerd om de woningen te ventileren. Omstreeks middernacht was de klus geklaard en konden de bewoners rustig naar bed.

1 REACTIE

  1. Bijna wekelijks terugkerend ritueel op moesel. Vrijwel altijd op de donderdag ook. Vaak maar heel lichtjes en voor enkele minuten. Gisteren was het extreem. Het begon hier rond 19:00 (zoals altijd) heel sterk te ruiken. Vanmorgen na het opstaan rook ik het nog. Wederom alle ramen en deuren een uurtje opengezet..

    Maar ga de veroorzaker maar eens vinden. Dat is haast onmogelijk denk ik. Hopelijk schrikt iemand van dit nieuws en stopt met deze dump. Er even vanuit gaande dat er met opzet rotzooi geloosd wordt in het riool..

Comments are closed.