BSW U12 naar NK

Het U12 team van Basketbal Stars Weert bereikte zondag 11 mei door twee ruime overwinningen op Black Eagles (Rosmalen) 81-39 en Almonte (Eindhoven) 93-28 de Finale ronde voor het Nederlands kampioenschap.

Na een lange voorbereiding met oefenwedstrijden tegen U14 teams en een heel sterk bezet toernooi in Mont Sur Marchienne (bij Charleroi), waar de finale met 42-43 werd gewonnen, was het team helemaal klaar voor het U12 kwalificatie toernooi.

In de eerste competitie helft tot januari werd al gespeeld tegen Black Eagles en Almonte en werden beide wedstrijden al ruim gewonnen net als alle andere wedstrijden in deze competitie. Een hele knappe prestatie, zeker gezien het feit dat het jonge team bestaat uit 6 eerstejaars U12 en 4 tweedejaars.

Daarna werd de stap gezet om in rayon west verder te spelen om hier meer tegenstand te krijgen. In deze competitie werden 8 wedstrijden gespeeld waarvan er 6 werden gewonnen en 2 nipt werden verloren van Almere. Op het Nederlands kampioenschap zal BSW Almere weer tegen komen, samen met Apollo Amsterdam, Wyba (Wijchen) en Celeritas Donar (Groningen).

Deze finales zullen in twee weekenden worden gespeeld en wel op 31 mei in Rayon noord en op 7 juni in Rayon zuid in Weert. Na het behalen van de derde plaats vorig seizoen is U12 gebrand om het dit jaar beter te doen.

bsw_u12

Foto: Van links naar Rechts. Joevany Wilson, Wietse Schottert, Rick van Lierop, Tristan van Bree, Odin Verhoeven, Coach Jelle Relou, Aramis Verhoeven, Alina Sendar, Oshean Brathwaite, Daan Peerlings en Roel Relou.