Leudal – Op vrijdag 30 mei (dag na Hemelvaart) vindt een van de landelijke Campina Open Boerderijdagen voor de negende keer plaats . Deze dagen zijn ideaal voor een dagje uit met het gezin.

Friesland Campina melkveehouder Rietjens uit Haler stelt de boerderij aan de Lochterstraat 4 open voor een kijkje achter de schermen. Nederlandse gezinnen krijgen zo de kans om te ‘proeven’ van het echte boerenleven, en om met eigen ogen te zien waar melk precies vandaan komt.

Op de boerderij in Haler, nabij Stramproy, worden op vrijdag 30 mei veel activiteiten georganiseerd voor stoere jongens en meiden. Het belooft een actieve dag voor jong en oud met een speciale stoere stormbaan, schminken, skippy koeien race, vla schieten, koe melken, rondleidingen en een speurtocht. Natuurlijk mag je ook de producten van Friesland Campina proeven.

Op deze dag wordt er tevens een ludieke sponsoractie “schijt je rijk” gehouden voor het goede doel Global Exploration naar Zuid Afrika. Veel leerlingen van de middelbare scholen in Weert houden zich hier mee bezig. Van 14.00 – 16.00 uur gaat de koe “Lieve” naar buiten. Ben je ook benieuwd waar ze….. kom dan kijken.

Je kan de boerderij bezoeken tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Kijk voor alle deelnemende boerderijen op www.campina.nl/onze-boeren/open-boerderijendagen-2014.