Zonder dat je elkaars taal spreekt, kunst maken. Dat is de uitdaging waar zes Chinese én zes Weerter kunstenaars voor staan. De Chinese kunstenaars komen uit de zusterstad Hangzhou (district Yuhang). En of dat nog niet spannend genoeg is, hebben de kunstenaars daar slechts drie dagen de tijd voor. De zes kunstwerken worden op 28 juni officieel onthuld in het nieuwe stadhuis van Weert.

De live-uitwisseling is een unieke aanvulling op Art Spectrum en start op woensdag 7 mei. De Chinese en Weerter kunstenaars maken voor het eerst kennis met elkaar. Omdat de gasten nagenoeg geen Engels spreken, verloopt de communicatie via een tolk. Als de tolk niet aanwezig is, zijn de kunstenaars op elkaar aangewezen en zal er veel improvisatie en handen- en voetenwerk aan te pas komen.

Werken in ateliers
Er zijn duo’s gemaakt van Weerter en Chinese kunstenaars. Hierbij is niet gekeken naar overeenkomstige kunstdisciplines. De tweetallen werken op woensdag 7 mei, donderdag 8 mei en zaterdag 10 mei van half negen tot vijf uur in het atelier. Per kunstenaarsduo wordt één kunstwerk gemaakt.

  • Rob Kars werkt samen met Ma Deng Feng in zijn atelier aan IJzerenmanweg 5b in Weert.
  • Bij Perron C aan de Parallelweg 168 gaan Rina Willekens en Xu Enzhen aan de slag.
  • Bernard Visser maakt met Jiang Jiahong een kunstwerk in zijn atelier aan IJzerenmanweg 5a in Weert.
  • Theo Derksen en Ma Hong werken ’s middags in het atelier aan de Lage Kuilen 4 in Nederweert de schetsen van de ochtend uit.
  • In het atelier aan de Lindenhof 8 in Altweerterheide hanteren Johannie van Tuel en Zhang Wei de penselen.
  • Anki Raemaekers en Dong Xuehua hebben een plek gevonden in Art Issues Gallery aan Beekstraat 68 in Weert.

De kunstenaars aan het werk zien?
Op donderdag 8 mei en zaterdag 10 mei ben je tussen 14.00 en 17.00 uur welkom om een kijkje te nemen in de deelnemende ateliers.

De verscheidenheid in de kunst
Drie dagen aan een kunstwerk werken, is kort. Kunstwerken die nog niet helemaal af zijn, worden door de Weerter kunstenaar verder afgemaakt. Burgemeester Jos Heijmans van Weert onthult de zes nieuwe kunstwerken officieel op 28 juni in het nieuwe Weerter stadhuis. Drie kunstwerken worden in het nieuwe stadhuis van Weert tentoongesteld. De andere drie werken gaan naar de Chinese zusterstad Hangzhou (Yuhang).

Van 10 mei tot 29 a.s. zijn ruim honderd kunstwerken te zien van Weerter en Chinese kunstenaars in Art Spectrum Gallery, speciaal voor deze gelegenheid ingericht aan de Beekstraat 62-64 in Weert. Geopend op zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur en op Hemelvaart (29 mei) en Tweede Pinksterdag (9 juni). Hier vindt u eigen werk van de deelnemende kunstenaars.

Meer informatie is te vinden op www.art-spectrum.nl.

3 REACTIES

  1. Op donderdag 8 mei en zaterdag 10 mei bent u tussen 14.00 en 17.00 uur welkom om een kijkje te nemen in de deelnemende ateliers en misschien krijgt u daar het antwoord op uw vraag. Altijd vragen, nee hebt u en ja kunt u krijgen. Gewoon doen, zo’n kans krijgt u nooit meer.

Comments are closed.