Nacht van Johnny Hoes

De geruchten deden al de ronde, en nu kan het eindelijk bevestigd worden. De Nacht van Johnny Hoes komt naar Weert. Met ‘De Nacht van Johnny Hoes’ eert Weert één van haar meest prominente inwoners ooit.

Weert bestaat 600 jaar en dat wordt het gehele jaar groot gevierd met diverse thema’s. “Het weekend van 16/17 augustus staat in het teken van Muziek en daar kan natuurlijk Johnny Hoes niet ontbreken,” aldus Sonja Blok van Centrummanagement Weert.

De Nacht van Johnny Hoes op zaterdag brengt de Telstar Top 100, de honderd grootste hits opgenomen in de legendarische Telstar Studio in Weert. Op zondag vindt het evenement ‘Vrienden van Weert in beweging’ plaats. Daar komen met name Weerter artiesten op het podium.

Het is een 4 uur durende muziekshow met de 100 grootste hits van Johnny Hoes. Welke hit staat op 100 en welke hit is de nummer 1? In de juiste volgorde komen alle 100 hits voorbij. De hits worden gezongen door originele artiesten, grote talenten, live gespeeld door de Telstar Tribute Band of gedraaid door een DJ.

De studio van Johnny Hoes in Weert produceerde een breed scala van muziekstijlen voor vele verschillende artiesten. Van smartlap tot nederpop… Van carnavalskraker tot wereldhit… Van Zangeres Zonder Naam tot Doe Maar… Van The Classics tot Rob de Nijs… Van The Walkers tot Herman Brood… Van Eddy Wally tot Normaal… Van Anneke Grönloh tot Toontje Lager.

Het evenement Vrienden van Weert in Beweging, ontlenen hun naam aan het sportieve evenement Super 5 waarvan dit muziekspektakel de afsluiter is. De dag wordt een familiefeest voor het gehele gezin. Er zal een kinderparadijs opgebouwd worden op de Nieuwe Markt. De deelnemers van het 5-daagse sportevenement Super 5 worden muzikaal binnengehaald en gehuldigd. Daarna zullen diverse lokale en regionale artiesten, bands en talenten samen het plein op zijn kop zetten.

Organisator Centrummanagement Weert heeft, via de familie Hoes, Willie Oosterhuis, de initiator van het Mega Piratenfestijn gevraagd om deze beide evenementen vorm te geven. De productie ligt in handen van Willie Oosterhuis en zijn team i.s.m. diverse lokale partijen. Willie Oosterhuis is al decennia actief als organisator en producent in de entertainment- en muziekwereld. Door het succes van het Mega Piratenfestijn is Willie al jaren het gezicht van het Nederlandse lied. Zij hebben met het succes van het Mega Piratenfestijn een kroon gezet op het werk van Johnny Hoes.