Zusters geven inspiratie

Foto’s – Tijdens een zeer gastvrije rondleiding in het klooster heeft moeder overste Olga Maria en pastor Paul Tervoort het glossy kookboek “Buitengewoon tafelen met…” – ook wel het Weert 600 kookboek genoemd – in ontvangst mogen nemen. Tijdens het aanbieden van het kookboek werd meteen een rondleiding gegeven door het klooster.

Het klooster van de zusters Birgittinessen aan de Maasstraat is voor velen onbekend, althans de mogelijkheden die zij aanbieden. Van buitenaf is het een groot gebouw met vele ramen en een grote poort, wat heel onbereikbaar lijkt te zijn. Het tegendeel blijkt juist waar te zijn.

Het complex biedt maar liefst zeven 2-persoons- en zes 1-persoonskamers. Verder omvat het gebouw een kapel, eetzaal, bibliotheek/leesruimte, huiskamer, vergaderzaal en een grote tuin kan iedereen als gast genieten van de gastvrijheid en rust die de locatie biedt. Mocht je dus eens een nacht willen logeren dan is dit voor iedereen mogelijk. Voor een kleine bijdrage kun je er een nacht verblijven en kun je er ook van een ontbijt, lunch of avondmaal genieten. Tevens kom je helemaal tot rust en dat kan nog eens buitengewoon veel ideeën en inspiratie opleveren.

Het ‘Weert 600 jaar kookboek’ is inmiddels zo goed als uitverkocht. Het glossy kookboek van Buitengewoon Tafelen geeft een behoorlijke inkijk op het culinaire leven van een aantal Weerternaren die hun lievelingsgerechten graag delen met de geïnteresseerde lezers. Vanuit het logeerverblijf zijn de nodige teksten geschreven door Josseline de Gruijter-bos zij nodigde Weertdegekste uit – in overleg met moeder overste – om een kijkje te komen nemen in het gastenverblijf en om haar zeer positieve ervaringen te delen.

Wil je meer weten over het klooster? Bekijk eens:
www.birgittinessen.nl

[nggallery id=1474]