Proeverij Wertha Bier

Foto’s – Zaterdag mochten Weertenaren kennis maken met het nieuwe Wertha Bier. Ter gelegenheid van Weert 600 jaar Stad heeft Wertha Bier twee speciaalbieren op de markt gebracht.

Bij Wijnhuis Weert op Moesel mochten bierliefhebbers middels een proeverij kennis maken met Blond Wertha Bier én een Wertha Bier Dubbel. De proevers waren enthousiast en de meesten namen dan ook het bier mee naar huis.

Het brouwen van het Weerter bier vindt plaats in Brouwerij Van Steenbergen in Ertvelde bij Gent in België. Wertha blond is een goud-amberkleurig bier met een mooie schuimkraag. Het bezit een hoppige smaak met een moutige achtergrond. Wertha Dubbel heeft een warme donkerbruine kleur en bordeauxrode ondertonen. Het heeft een fruitige smaak die je tegelijk wat aan granen doet denken. Ook vind je in dit fluweelzachte bier een hoppige nasmaak terug.

Wertha Bier is van oorsprong een pilsener bier. De huidige eigenaren van Wertha Bier willen dat het merk stand houdt in Weert. Zo zijn er afgelopen jaren diverse bieren op de markt gebracht en zal dit ook in de toekomst gebeuren. De opbrengst van de verkochte ‘jubileum’ speciaalbieren gaan naar een goed doel voor jongeren.

Bekijk een kleine sfeerimpressie: