Vanaf 1 juni zal Humanitas-afdeling Weert e.o. een nieuwe locatie in gebruik nemen aan de Walburgpassage 54 te Weert.

Het modern en fris ingerichte Informatiecentrum zal 5 dagen per week haar deuren openen voor iedereen die informatie wil en/of zich wil aanmelden voor de diensten van Humanitas.

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Humanitas heeft meer dan 700 activiteiten, die verdeeld zijn over 6 thema’s: Eenzaamheid, Opvoeden, Opgroeien, Detentie, Thuisadministratie en Verlies. Jaarlijks geven 12.000 goed getrainde vrijwilligers zo’n 54.000 mensen het zelfvertrouwen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.

In Weert maakt de lokale afdeling dit jaar een herstart met een nieuw bestuur, nieuwe activiteiten en veel nieuwe vrijwilligers. Het nieuwe kantoor zal daarbij een verbindende schakel zijn tussen deelnemers, vrijwilligers en bestuur. Het pand bestaat uit een kantoor-/ontvangstruimte, een grote trainings- en vergaderruimte en een aparte spreekkamer.

In het informatiecentrum zijn ook brochures en informatiemappen beschikbaar over alle activiteiten van Humanitas Weert én over het werken als vrijwilliger voor de vereniging.
Openingstijden Informatiecentrum:
Dinsdag t/m vrijdag: 11.00 – 15.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 13.00 uur

Humanitas Weert is momenteel actief in de Gemeenten Weert, Nederweert, Cranendonck en Leudal met de volgende activiteiten (allen onder begeleiding van speciaal daarvoor opgeleide vrijwilligers):

  • Thuisadministratie: voor mensen die moeite hebben om hun financiële papierwinkel op orde te brengen en houden
  • Rouw&Verlies-lotgenotengroepen: groepsbijeenkomsten van mensen die moeite hebben met de verwerking van een verlies (overlijden van een naaste of scheiding)
  • Sociaal Tafelen: een ‘eetkamer’-project voor mensen die in een sociaal isolement verkeren. Humanitas brengt kleine groepjes mensen samen aan de eettafel met zelfbereide maaltijden.
  • Kinderen in Armoede: Een combinatie van lotgenotengroep en speciale trainingen en participatie in de activiteit Thuisadministratie.

Deelnemers kunnen bovendien gratis aan deze activiteiten meedoen.