Opening Art Spectrum

Foto’s – Vrijdag werd in de Beekstraat de kunstmanifestatie Art Spectrum geopend. De opening gebeurde in gezelschap van o.a. de Chinese gasten van het district Yuhang en een vertegenwoordiger van de Chinese ambassade.

Burgemeester Jos Heijmans verrichte de feestelijke opening. Het Collectief Bouwjaar ’84 uit Tilburg gaf een imposante dansact waarin de Chinese en Weerter cultuur in was verweven. Naast de prachtige dansen was ook de nodige humor verwerkt in de act.

Een van de hoogtepunten van het Weert600jaarstad programma is de kunstmanifestatie Art Spectrum, bestaande uit een internationale expositie met kunstwerken van Weerter en Chinese kunstenaars én een live-uitwisseling. Met het organiseren van de kunstmanifestatie Art Spectrum versterkt Weert haar band met de Chinese zusterstad Hangzhou (district Yuhang).

Op de kunstexpositie zijn ruim honderd kunstwerken te zien, verdeeld over de kunstvormen: schilderkunst, tekenkunst/illustraties, sculpturen, kunstfotografie, textiel en installaties.

De tentoonstelling is geopend op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Tevens op Hemelvaarsdag (donderdag 29 mei) van 11.00-17.00 uur en op tweede Pinksterdag (maandag 9 juni) van 11.00-17.00 uur.

Informatie & tarieven: www.art-spectrum.nl