Foto’s – Het zit de Nederlandse Spoorwegen niet bepaald mee in Weert. Deze maand werken de NS en Prorail aan de vernieuwing van het spoor in Weert. Om de reizigers toch te kunnen vervoeren worden tussen Weert en Eindhoven NS-bussen ingezet. Nadat op 17 mei j.l. bij het NS-station een chaos ontstond na een fout in de planning, loopt de reizigersstroom ook deze zaterdag niet bepaald soepel.

Wederom staan er lange rijen. Dit keer niet op de parkeerplaats van Q-Park, maar ook midden op de Parallelweg. De oorzaak: de sleutel van de slagboom is zoek. De bussen rijden normaal gesproken ter hoogte van de Straevenweg de grote parkeerplaats op. Hier staat een slagboom die omhoog kan voor dit soort situaties. Echter blijkt niemand in het bezit te zijn van de sleutel om deze slagboom te openen. Het gevolg is dat alle NS-bussen op de Parallelweg geparkeerd staan en er een onoverzichtelijke situatie ontstaat.

De slagboom zorgde op 17 mei j.l. ook al voor overlast. Toen werd een ambulance gealarmeerd voor een incident in een NS-bus. Nadat de ambulance het parkeerterrein was opgereden had iemand de slagboom omlaag gedaan. Niemand was in bezit van de sleutel voor de slagboom. Gevolg was dat de ambulance gehinderd werd tijdens de terugweg. Ook de NS-bussen konden die dag niet meer parkeren op het terrein.

17 REACTIES

 1. Lijkt me toch niet al te moeilijk om met een paar sterke mannen, die slagboom zonder sleutel te openen, oom agent, maandag een nieuw slotje voor 25 euri en klaar is de jas.

 2. Doodzonde van deze mooie locatie, Q-park is een grote fiasco in Weert, functioneert niet of onvoldoende !
  Contract opzeggen Gemeente !

 3. Dus als ik het goed begrijp was de sleutel 2 weken geleden ook zoek. En kennelijk is er geen evaluatie geweest, of iemand daar aanwezig was die zo snugger was om te zorgen dat de sleutel vandaag aanwezig zou zijn.
  Denk dat iemand zich erg moet schamen voor deze situatie vandaag.

 4. Ik zie het nog wel gebeuren dat iemand bij het aflossen de sleutel in zijn broekzak heeft laten zitten en de sleutel mee naar huis heeft genomen.

 5. Wat wullemke zegt sta ik helemaal achter, wat zouden er VEEL problemen opgelost zijn als men daar weer kon Vrij parkeren.( meer als 500 plaatsen )

  Dus inderdaad OPZEGGEN DAT CONTRACT VA Q-PARK!!!!!!

 6. Daarom hoop ik dat Q-park zo snel mogelijk failliet is want in Maastricht maken ze er ook een zoojtje van. En eigenlijk is de overheid verplicht in te grijpen want feitelijk is het openbare ruimte die verkeerd beheerd wordt.

 7. @wullemke en hgc…de parkeerplaats is eigendom van de NS. De gemeente heeft dus geen contract met Q-park en kan dus ook geen contract opzeggen.

 8. @petertje,
  Misschien ben je in de war met de toegang van de parking meer naar het noorden. De slagboom bij de uitgang zat om ook vanmorgen vroeg op slot. Ik was er even na zevenen, net voor de intercity uit Maastricht arriveerde en we zijn op straat ingestapt.
  Ook goed nieuws: in Eindhoven liep alles vanavond rond half zeven op rolletjes.

 9. Dan klopt de foto niet ,dat is de achterste slagboom .De bus had zich wel gedraaid op de parkeerplaats ,maar dacht om dat er bussen voor de bus staan hij stond achteraan ,kan hij niet door ,nu weet ik het weer .

 10. Mensen, jullie denken toch niet, dat als de gemeente eigenaar zou zijn, dat het dan gratis parkeren zou zijn! (Bovendien acht ik ze daar ook zeer wel in staat om een sleutel “zoek” te maken.

Comments are closed.