Repetitie met paarden

Foto’s – Woensdag vond er een ‘repetitie’ plaats van de paarden die op zondag 11 mei meelopen in het rollenspel Ondertekening Akte 1414.

Op 11 mei om 12.30 uur komt Willem van Horne vanuit zijn kasteel op de Biest, onder begeleiding van een groot gevolg naar de Markt. Voor de ingang van het Jacob van Horne Museum ondertekent de Graaf de akte. Hierbij krijgt Weert het recht om drie Markten te houden. Dit privilege en document wordt aan de Weerter Autoriteiten overhandigd. De Edelen nemen vervolgens plaats op de trappen van het museum om aansluitend het defilé af te nemen van de historische optocht.

Woensdag liepen 2 friezen en een schimmel mee, bereden door acteurs die de familie van Horne spelen (het stadsgilde St. Catharina 1480 en mensen van het WOK Muziektheater). De oefening is bedoeld om de paarden te laten wennen aan de route, geluiden etc. De route liep vanaf de Tiendschuur via de Biest, Oelemarkt, Hoogstraat naar de Markt (Jacob van Horne museum). De paarden moesten vooral wennen aan het geluid van het harde kletteren in de Hoogstraat.