Afscheid Paul Rietjens

Foto’s – Paul Rietjens (78) uit Altweerterheide zorgde vijftien jaar er voor dat het Graaf van Hornepad rond Weert zichtbaar was voor wandelaars. Rietjens vindt het tijd om het markeren over te dragen aan een jongere generatie.

De beheerders van het Graaf van Hornepad wilden dit niet geruisloos voorbij laten gaan, Op 10 mei namen ze afscheid van Rietjens tijdens een bijeenkomst bij Ut Opsjupperke in Stramproy.

Het afscheid viel samen met de eerste Graaf van Hornepad wandeldag. Vijf wandelaars gingen de uitdaging aan om lange etappes van het pad te wandelen. Ultraloopster Riet Emans uit Weert loopt de bijna 95 kilometer lange route helemaal. Zij startte om 6.00 uur vanaf het station, het startpunt van het Graaf van Hornepad.

Riet Emans arriveerde rond 10.30 uur bij Ut Opsjupperke. Tijdens haar pauze richtte padcoördinator Theo Beelen en Otto Ahlers van wandelverenging OLAT een woord van dank aan Paul Rietjens en averhandigde aan hem een oorkonde en een presentje.

Het team dat het Graaf van Hornepad zichtbaar houdt door middel van pijlen, stickers en andere markeringen bestaat uit coördinator Theo Beelen en de markeerders Jan Hendrix en Sjef Koolen. De plaats van Paul Rietjens wordt ingenomen door Marcel Tinnemans.

Langste route
Het Graaf van Hornepad is de langste aangesloten wandeling rondom Weert. De route kan in verschillende etappes worden gelopen. Het pad is op dit moment ruim 93 kilometer lang. Het Graaf van Hornepad loopt door een afwisselend landschap en doorkruist veel mooie natuurgebieden. Wandelaars komen door meerdere kerkdorpen. Het pad loopt ook een stuk door de gemeente Nederweert en België. Het Graaf van Hornepad is te herkennen aan de blauw gele markering.

Zichtbaarheid vergroten
Vanaf het voorjaar zijn de markeerders bezig om de zichtbaarheid van de route, waar nodig, aan te passen. Het kan voorkomen dat een paaltje of sticker verdwijnt. Een routeboekje over het Graaf van Hornepad is te koop voor € 10,- bij de balie van de VVV bij Bruna in Weert.