Van 16 t/m 18 mei jongstleden werd de stadstriathlon in Weert georganiseerd. Deze editie werd getrakteerd op erg mooi weer. Echter is de bereikbaarheid van de stad en het centrum niet optimaal geweest, evenals de communicatie hierover, zo stelt de SP in haar persbericht. Bovendien zijn er werkzaamheden aan het spoor tussen Weert en Eindhoven met gevolgen van dien. Een vervelende samenloop van omstandigheden.

“De werkzaamheden aan het spoor waren bij de gemeente bekend, het stond op de gemeentelijke website.” Aldus SP-raadslid Bert Peterse: “Het is niet goed als de stad tijdens evenementen per spoor of per weg slecht bereikbaar is of als bezoekers de parkeergelegenheden niet goed kunnen vinden. Ook de informatievoorziening aan de eigen inwoners kan beter. Bewoners van het centrum, Fatima en Biest zijn niet geïnformeerd (bijvoorbeeld met een brief) over afsluitingen en omleidingen. Er is alleen op de gemeentelijke site een nieuwsbericht geplaatst.”

De SP vraagt het college de centrumbewoners te betrekken bij het opstellen van omleidingsroutes met evenementen. Peterse: “De bewoners kennen de praktijk het beste, dus betrek ze bij het maken van de plannen. En als door evenementen parkeervoorzieningen echt onbereikbaar zijn, zorg dan voor goede alternatieven en informatie om deze te bereiken. Met de stadstriathlon was de Wilhelminasingel richting Bassin vanaf het Patronaatsplein afgesloten. Gevolg was dat de parkeergarage Poort van Limburg en parkeerplaats Penitentenstraat niet direct bereikbaar was. Ook was er geen omleiding aangegeven, terwijl deze parkeerlocaties direct aan het parcours lagen en gewoon gebruikt konden worden.”

12 REACTIES

 1. Voor het eerst dat ik het enigszins eens ben met de SP…
  Ik woon in het centrum en heb totaal geen moeite met evenementen.. Mits ze mij informeren! Waar kan ik mijn auto kwijt, waar wordt het afgesloten en waar kan ik het beste via rijden?

  Een briefje in de brievenbus met een kaartje waar overal op staat: Dit, dit en dit is afgesloten, hier kun je via omrijden, deze parkeerplaatsen zijn nog bereikbaar en op deze tijden kun je er helemaal niet door.

  Daarbij was de bebording belachelijk slecht. Bij sluis 16 reden ze zich nonstop vast, inclusief verschillende vrachtwagens die moesten keren met als gevolg gevaarlijke situaties!

  En helemaal het vervelendste is, als je iemand vraagt hoe je moet rijden (na vanaf het DC van Lidl omgereden te zijn tot de biesterbrug) en die persoon antwoordt met: “Ja het heeft op WTV gestaan dus dat zou bekend moeten zijn, daar achter staan borden”…..

 2. Helemaal met Sjoerd eens. En als je de gemeente belt voor info hierover. Weet niemand niks. Hou weert600 site maar in de gaten. Daar stond het ook niet duidelijk onvermeld.

 3. Ik wil wel eens weten hoe de SP de bewoners wilt betrekken bij het uitwerken van omleidingsroutes. Dit zijn heel wat bewoners! Dus een tip voor de SP: begin alvast maar met het voorbereiden van de omleidingsroutes van de kermis 2016! Ja, 2016.

  En iedereen in de binnenstad een briefje in de brievenbus stoppen is ook erg ver gezocht! Ik heb geen idee hoeveel personen er in de binnenstad wonen, maar het zal veel werk en geld kosten (papier, inkt en eventueel postzegels) om dit te realiseren.

  Mijn laatste opmerking is aan iedereen die vaak op Weertdegekste.nl komt: er heeft ook een bericht op WdG gestaan. Dus jullie wisten dat er omleidingen waren! Voorbereiding…

 4. Ik deel eveneens de mening van Sjoerd.
  Daarnaast is het de hoogste tijd dat de gemeente (ook als eindverantwoordelijke) eens wat harder op de trom moet slaan bij Stichting ‘Weert 600 jaar stad’.
  Hieronder vallen dit jaar zo’n beetje alle evenementen. De informatie op d’r website is vaak zeer minimaal of zelfs tegenstrijdig.
  Wanneer je dan contact opneemt voor wat nadere informatie, wordt je afgeblaft met de stelling: “Jullie binnenstadbewoners hebben altijd wat te zeiken” en wordt er opgehangen.
  Ik heb helemaal niks te zeiken als binnenstadbewoner, want een binnenstad hoort te bruisen. Ik vraag alleen om wat informatie. That’s all.

 5. Juist. Voorbereiding! Na het lezen van het bericht op deze website heb ik de website van de stadstriathlon bezocht en zag tevens dagen van ter voren omleidingsborden staan. Even wat in de agenda gekrabbeld en heb geen problemen ondervonden met de infrastructuur. Iets omrijden, maar er was wel wat te doen in Weert, dat vind ik wat belangrijker. Anders wordt het ook zo’n dooie boel waarover iedereen klaagt.

 6. Wijk 01 Boshoven:
  Volgens mij zijn de bewoners van BU09880101, BU09880102, BU09880103, BU09880104 en BU09880105 ook niet geïnformeerd.

 7. In het verleden heb ik verscheidene keren aan de gemeente gemeld dat bewoners niet over afsluitingen geïnformeerd worden. Ook de bewonersorganisatie BOB is hiermee aan de slag geweest.
  Echt ergerlijk wordt het als de singels worden afgesloten voor activiteiten waar totaal geen publiek op af komt zoals de Singelloop en -tot een paar jaar terug- de wielerronde.

 8. In de digitale periode waar we nu in zitten is het ook nog steeds mogelijk om een complete stemlijst, ongeadresseerd, in de brievenbus te kunnen gooien. Dan moet het toch niet zo heel moeilijk zijn om een duidelijk overzicht te maken met omleidingen bij div. activiteiten…

 9. Wat een gezeik weer. Beetje nadenken en je weet als Weertenaar hoe je moet rijden om in of uit de stad moet komen. Voor mensen die van buiten Weert de stad willen bezoeken is een ander verhaal.

 10. @Frenske01

  Dit is een terugkomend probleem bij de gemeente, over verkeerszaken en omleidingen wordt te weinig informatie verstrekt aan derden, ik spreek hier niet als privé personen ik zoek het zelf wel uit.

  Maar aan bedrijven zoals Hermes en Veolia wordt amper iets gemeld, het is wel zo fijn als bijvoorbeeld haltepalen worden afgeplakt en dat chauffeurs op de hoogte zijn van een afsluiting of omleiding, jij kunt het zeiken noemen maar senieoren die op een bus staan te wachten die nooit komt vind ik best een goede rede om te zeiken.

 11. Desnoods een e-mail…
  Maar voor de Rogstaekers de Legende heb ik ook een brief ontvangen, voor de middeleeuwse markt… Het kan wel! Daarom frustreert het me alleen nog maar meer…

  Er zijn complete lijsten zo te genereren bij de gemeente met hun nieuwe PC’s; sorteren op parkeervergunning, binnenstadbewoners, noem maar op!

Comments are closed.