Een ‘vreemde’ vogel houdt de gemoederen al een week bezig in Weert. De opmerkelijke vogelsoort is al op verschillende locaties gespot in Weert.

Het betreft een zogeheten hoornraaf. De hoornraaf is een zeldzame vogel en leeft voornamelijk in Afrika. Twee van deze hoornraven zijn vorige week ontsnapt uit hun verblijf in Swartbroek. De eigenaren van de vogels proberen de vogels te vangen, maar de hoornraaf laat zich niet zomaar meenemen. Een hoornraaf is inmiddels gevangen.

De hoornraaf is reeds gespot op de Maaslandlaan bij Aan de Bron: http://instagram.com/p/noJ6ZILCYw/ en ook op de Trumpertweg en zondag in de wijk Vrouwehof. Hoewel de vogel niet gevaarlijk is, hebben sommige Weertenaren schrik voor het beest.

Heb je de vogel gespot? Ga hem niet zelf vangen maar neem dan contact op met de dierenambulance via telefoonnummer: 06 – 112 95 306. Zij hebben de juiste materialen om deze tropische vogel te vangen en terug te brengen naar de rechtmatige eigenaar.

www.damiddenlimburg.nl/

In 2009 ontsnapte ook een hoornraaf in Rotterdam. Lees meer hierover: http://www.rijnmond.nl/nieuws/22-04-2009/tweede-hoornraaf-gevangen