Reddingsbrigade v/h jaar

Update – De ReddingsBrigade Weert heeft zaterdag de onderscheiding ‘’Brigade van het Jaar 2013’’ in ontvangst mogen nemen.

De uitslag van de verkiezing werd bekend gemaakt tijdens de Algemene Ledenvergadering van Reddingsbrigade Nederland, het landelijk orgaan van alle 166 reddingsbrigades in ons land. Reddingsbrigade Nederland is ook de organisatie die de prijs toekent. Bij de titel hoort een kunstwerkje voor de brigade, een bijbehorende oorkonde en een wisselbeker. Alle genomineerden krijgen een oorkonde.

‘’De reddingsbrigade is bijzonder actief op het voortbestaansrecht en uitdraging van onze gezamenlijke doelstelling belangrijke onderdelen: vrijwilligersbeleid, organisatie en deelname aan wedstrijden, opleidingen, publiciteit, maatschappelijk verantwoord besturen en samenwerking. Er heerst een prima teamgeest waarin op de genoemde onderdelen eendrachtig wordt gewerkt naar een verzekerde toekomst.’’ aldus het juryrapport.

Peter Boers (voorzitter ReddingsBrigade Weert) mocht de prijs in ontvangst nemen van Diana Werkman (Portefeuillehouder Ledenbelang en Vrijwilligersbeleid; Reddingsbrigade Nederland) en
Jolanda van Dalen (Waarnemend voorzitter Reddingsbrigade Nederland) De oorkonde en de wisselbeker zullen een bijzondere plaats krijgen in het clubgebouw van de ReddingsBrigade Weert.

De ReddingsBrigade Weert is een middelgrote vereniging en opgericht op 26-06-1958. De vereniging heeft als doel: “het voorkomen van de verdrinkingsdood”. Hier wordt invulling aan gegeven door de zwemkunst in het algemeen, en het zwemmend redden in het bijzonder, te bevorderen bij jong en oud. De jongste leden zijn vijf jaar oud en het oudste, nog actieve lid is de tachtig al ruim gepasseerd. Onlangs organiseerde de Reddingsbrigade het Life Saving Event in Weert.

www.reddingsbrigadeweert.nl

beeldje_reddingsbrigade