Coalitieakkoord is rond

De politieke partijen Weert Lokaal, VVD en SP zullen de komende vier jaar de coalitie vormen voor Weert. De partijen bereikten de dag voor Koningsdag in de vroege uurtjes een akkoord.

Donderdag mochten de leden van de SP stemmen over het akkoord. Na een overleg waar ruimte was voor kritische vragen en ook waardering werd er ingestemd met het coalitieakkoord. Met het akkoord wordt het eerste college van Burgemeester en Wethouders met daarin de SP een feit.

De SP is de eerste partij die het definitieve verloop van de onderhandelingen naar buiten brengt. Over Weert Lokaal en de VVD zijn nog geen publicaties ontvangen. “Het akkoord en de nieuwe wethouders zullen binnenkort door Weert Lokaal, VVD en SP gezamenlijk gepresenteerd worden. Afgesproken is dat er tot die tijd niks over de inhoud en de wethouders naar buiten wordt gebracht.”, zo stelt de SP op haar website.