Agenda Erfgoedcluster

De agenda van het Erfgoedcluster Weert voor de periode juli 2014 tot en met juni 2015 staat voor je klaar. Hierin vind je in een notendop de activiteiten van het Erfgoedcluster, zoals tentoonstellingen in het gemeentemuseum Jacob van Horne en gemeentemuseum De Tiendschuur. Ook in de tweede helft van dit jaar staan veel activiteiten in het teken van ‘Weert 600 jaar stad’.

Enkele hoogtepunten van het nieuwe seizoen, zijn:

  • • Het project ‘600 jaar Weert in 365 dagen’ – Ook wel bekend onder de naam ‘Weerter Weetje’ gaat nog door tot en met oudjaarsavond 2014. Elke dag een verhaal uit de geschiedenis van Weert.
  • De tentoonstelling ‘Weert Jubileert’ – Deze tentoonstelling is nog tot en met 11 januari 2015 in gemeentemuseum De Tiendschuur te bezichtigen.
  • Het Huis van Nicolaas – Uiteraard neemt Sinterklaas tijdens zijn bezoek aan Nederland wederom zijn intrekt in Weert in.
  • De tentoonstelling ‘Rembrandt in zwart en wit’ – De voorbereidingen voor deze tentoonstelling lopen voorspoedig. Medio december 2014 wordt de expositie geopend.
  • Foto’s over de viering van ‘Weert 600 jaar stad’  – Begin 2015 exposeert de fotogroep Weert met foto’s over het jubileumjaar.
  • Een selectie uit de aanwinsten van de Weerter kunstenaar Nino Niëns – Dit is voor het eerst te bezichtigen, in het tweede kwartaal van 2015.

Kortom, het Erfgoedcluster Weert heeft een zeer gevarieerd programma waarvoor je van harte bent uitgenodigd.

Waar vind je de agenda?
Op www.erfgoedhuisweert.nl vind je de meest recente informatie over de activiteiten van het Erfgoedcluster Weert. Daar kun je de agenda 2014-2015 downloaden.

Of download hem hier:
http://iwdg.nl/agenda-ergfgoedcluster2014-2015

Verder kun je de agenda gratis afhalen bij de studiezaal van het Erfgoedcluster (Beekstraat 54), gemeentemuseum Jacob van Horne (Markt), gemeentemuseum De Tiendschuur (Recollectenstraat) en bij bibliotheken, VVV’s en musea in de regio.