De biologische markt op de Oelemarkt stopt vanaf 1 juli aanstaande. De vaste markt-ondernemers hebben helaas geconstateerd dat de consumenten in Weert niet echt warm lopen voor de biologische markt. Hierdoor werden de te verwachten resultaten niet gehaald. De klanten die wel wekelijks hun boodschappen op de markt deden waren enthousiast en tevreden over de geleverde producten.

Een ondernemer met biologische groente en fruit wil graag blijven en half augustus een doorstart realiseren.

Doorstart
De familie Van de Ven – Van de Zande van de Hooge Weyer uit Baexem wil de biologische markt voortzetten. Samen met een aantal nieuwe biologische ondernemers willen zij een doorstart maken. De kraam van de Hooge Weyer is daarom nog iedere donderdagmiddag van 14.30 tot 19.00 uur op de Oelemarkt aanwezig met biologische groente en fruit ([email protected]).

Experiment
Na een voorbereiding van ongeveer een half jaar startte de biologische markt op 15 augustus 2013. Iedere donderdagmiddag werd de markt gehouden vlakbij de oude waterpomp op de Oelemarkt. Dit is een historische plek in het centrum van Weert. De biologische markt was een experiment voor Weert. De markt staat al enkele jaren met succes in Eindhoven.

Kleinschalige opzet
De opzet van de biologische markt was een kleinschalige, gezellige markt met maximaal acht kramen. De meeste ondernemers komen uit het gebied rond Eindhoven en Weert. Zij verkochten onder meer groente, fruit, eieren, vlees, streekproducten, zuivel zoals biologisch-dynamische geitenkaas, delicatessen en specerijen.

9 REACTIES

 1. Jammer, waarom wordt deze niet gecombineerd met de wekelijkse markt op zaterdag met bijvoorbeeld een “biologisch plein”.

 2. Ik vond het een goed initiatief en jammer voor de ondernemers dat het succes tegenvalt. Er is zeker wel vraag naar biologische (streek)producten.
  De locatie is misschien niet eens zo verkeerd, maar het tijdstip is niet voor iedereen gunstig.

  Waarom niet combineren met de zaterdagmarkt?

 3. jij wilt zeggen dat de oelemarkt moeilijk bereikbaar is per fiets of auto?
  Er ligt een grote (door geen autos van de gemeente) lege parkeergarage en parkeerplaats, fietsenstalling (2 stuks ) op 1 minuut loop afstand… dit is luiheid.

  Dat ze er staan als Jan met de pet moet werken kan ik inkomen.

 4. Toch denk ik dat als ze op de markt of bij de kerk zouden mogen staan ze veel meer klanten kregen, omdat daar toch veel meer winkelend publiek langsloopt. Meer mensen die dan denken, laat ik eens iets biologisch proberen….

Comments are closed.