Fietstocht voor jong en oud

Fietsliefhebbers opgelet. Wil je gezellig met je gezin, partner, familie of vrienden fietsen door de mooie natuur die Weert en omgeving rijk is? Dan is de Bloem van Weert echt iets voor jou. Toer- en Wielerclub Weert (TWC Weert) organiseert op zondag 22 juni een recreatief en sportief fietsevenement voor jong en oud. Er zijn routes van 32 km en 55 km of de uitdagende afstand van 80 kilometer, die speciaal ter gelegenheid van het feestjaar ‘Weert 600 jaar Stad’ is toegevoegd.

De naam ‘Bloem van Weert’ verwijst naar de mooie natuurgebieden rondom Weert. Weert zelf vormt het hart van de bloem. De bloembladeren staan elk voor een gebied in de buurt van Weert. Ieder jaar vindt de Gezinsfietstocht in een ander gebied (bloemblad) plaats.

De Bloem van Weert is geschikt voor alle leeftijden en staat garant voor een gezellige, ontspannen fietsdag door de mooie natuur die Weert en omgeving rijk is. Er zijn drie routes uitgezet over zeer rustige en goed berijdbare wegen met onderweg leuke picknickplaatsen en gezellige terrasjes. De deelnemers fietsen door de natuurgebieden De IJzeren Man, Laurabossen, Lozerheide, Haarterheide, Beverbeekeheide, Leenderbos, Malpie, Grote Heide, Landgoed Cranendonck, Weerter- en Budelerbergen en de Boshoverheide met de prehistorische urnenvelden.

Onderweg ontvang je informatie over de mooie gebieden die u passeert en worden gratis versnaperingen uitgereikt. Er zijn verzorgingsplaatsen ingericht en op gevaarlijke oversteekplaatsen staan begeleiders van de TWC Weert. Bij vertrek kunnen de deelnemers hun banden op de juiste spanning laten brengen en onderweg is een servicewagen beschikbaar voor technische en medische ondersteuning. In de servicewagen zijn reparatiemateriaal, een EHBO- koffer en reservefietsen aanwezig. Deelnemers kunnen bij pech een servicenummer bellen en vervolgens komt de servicewagen ter plaatse. Bij de finish is er een feestelijk onthaal door joekskapel Speulenderwies en een tombola.

Je kan starten tussen 10.00 en 13.00 uur bij Partycentrum De Sluis, Industriekade 58 in Weert. De inschrijfkosten zijn € 3,50 per persoon en kinderen t/m 16 jaar zijn gratis.