Boete voor bankstelbrand

De brandweer en politie zijn woensdag rond 15.00 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Breijbaan in Swartbroek.

Gezien vanaf de Breijbaan was er rookontwikkeling waargenomen op een afgesloten terrein bij een woning. Ook rook men een sterke brandlucht. Een voorbijganger sloeg alarm waarna 3 brandweerauto’s en twee politie-eenheden uitrukten.

Eenmaal ter plaatse bleek dat op het terrein een oud bankstel werd verbrand. Dit gebeurde onder toezicht van de eigenaar van het perceel. De politie heeft de man aangesproken en een proces verbaal uitgeschreven. Dit omdat er geen melding was gedaan bij de gemeente en er hulpdiensten waren uitgerukt.

Volgens het Openbaar Ministerie kan de man een boete van €280 tegemoet zien omdat in Weert een Plaatselijke Verordening geldt voor in de openlucht vuur stoken. Wanneer je van plan bent om in de buitenlucht vuur te stoken, maak hier dan melding van bij de gemeente. Dit kan overigens per gemeente verschillen. In de gemeente Nederweert hoef je bijvoorbeeld geen melding te maken. Deze regel geldt alleen voor snoeiafval.