Waterlek Moesel

Update – Vanwege een defect aan het waterleidingnet zit een deel van de wijk Moesel momenteel zonder water. Weert kampt de laatste tijd veelvuldig met gesprongen waterleidingen. 26 mei was er nog een groot waterlek in de wijk Leuken. Ah, kijk eens aan. “De wekelijkse Waterlekkageloterij Straatprijs valt deze week in onze wijk!” wordt er al gegrapt op twitter.

Omstreeks 16.15 uur is op de hoek van de Anna van Saksenstraat / Willem de Zwijgerstraat een waterleiding gesprongen. Ten gevolge van het defect zit de directe omgeving tijdelijk zonder water en/of heeft men te kampen met een lage waterdruk.

WML gaat ter plaatse om het lek te dichten. De problemen zijn naar verwachting voor 01.00 komende nacht verholpen. Mogelijk ondervindt men na reparatie aan het leidingnet tijdelijk drukklachten of is er sprake van bruin, wit of troebel water uit de kraan. Dit is niet schadelijk voor de gezondheid, aldus WML.

Foto-update (2): De naastgelegen fietscrossbaan is nu tijdelijk een zwembad geworden.