Dieplader in brand

Foto’s – Vrijdag omstreeks 15.21 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een vrachtwagenbrand op de Eindhovenseweg in Weert. Het ongeval gebeurde enkele minuten voorafgaand aan het ernstige ongeval op de snelweg.

Nabij restaurant de Wildenberg stond een dieplader in brand. Op de dieplader stonden twee bulldozers. Medewerkers van het restaurant schoten direct te hulp met een brandblusser en emmers water. Hiermee werd voorkomen dat het vuur zich snel kon uitbreiden van de dieplader naar de bulldozers. Een van de bulldozers raakte beschadigd aan de banden.

De brandweer van Maarheeze en Weert waren snel ter plaatse en wisten het vuur definitief te doven. Nog voordat het vuur gedoofd was vond op de naastgelegen snelweg A2 een ongeval plaats met vier voertuigen. De brandweer van Weert werd direct ingezet en aan de brandweerlieden van Maarheeze de taak om de bluswerkzaamheden te voltooien.