Joey Engelen raadslid

Joey Engelen (23) volgt per 9 juli aanstaande Anton Kirkels (50) op als gemeenteraadslid voor de VVD in Weert. Joey Engelen is student Bestuurskunde en is sinds 2013 bestuurslid van VVD Weert. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 behaalde de VVD vijf zetels. Engelen stond als zevende op de kieslijst van de liberalen en schuift nu door naar de raad.

Anton Kirkels was lijstduwer voor VVD Weert bij de gemeenteraadsverkiezingen 2014 en werd dankzij voorkeurstemmen in de gemeenteraad gekozen. “Ik wil ruimte scheppen voor een jonge, nieuwe politieke generatie in mijn fractie.”

Kirkels was van 1998 tot 2006 gemeenteraadslid voor VVD Weert en van 2006 tot 2013 wethouder (ruimtelijke ordening, economie, verkeer). De heer Kirkels is sinds 2013 tevens lid van Provinciale Staten.