Verrassingsact muziekfestijn

Vandaag start het vierdaags Muziek, Dans en promsfestijn vanaf 18.15 uur met het meezingfeest Stadzînge op de Markt in Weert.

Van donderdag 12 tot en met zondag 15 juni presenteert muzikaal Weert zich op een groot podium op de Markt in Weert. Ruim 800 deelnemers vanuit harmonieën, fanfares, zang- en dansgroepen uit het complete Weerterland doen mee en op de valreep trakteert de organisatie de bezoekers op enkele verrassingen. Op alle dagen wordt het programmaboekje uitgedeeld.

Vrijdag 13 juni zijn tussen 14.00 tot 15.00 uur de minicoopers te bewonderen van de IdemDita Tour of Diva’s op de Markt. Tachtig vrouwen in kekke auto’s doen mee met de rally van de vrouwensociëteit Idem Dita. Vanaf 18.00 uur start de Jeugdproms onder begeleiding van Dial24.

Zaterdag 14 juni worden de bezoekers om 14.00 uur getrakteerd op een verrassingsact uit Rogstaekersmusical De Legende. Wendy van Dooren (hoofdrolspeelster) en Ronald Moonen (burgemeester) zingen samen het lied ‘Ich kan ut neet allein’. Solo zingt Wendy nog ‘Ich kan um neet vergaete’, ‘Jan’ en ‘Still on my mind’ van haar eigen single.

’s Avonds treden op Linda Smeets, John Janssen, Nancy Meijer, Wendy van Dooren en Robbie Snoek als solist samen met het gelegenheidsorkest en –koor van bijna 150 deelnemers. Ook Sonny Sinay, winnaar van the Voice Radio bij Edwin Evers op radio 538, laat van zich horen. Voor Sonny was al vroeg duidelijk hoe zijn toekomst eruit zou zien: Muziek maken en dat overbrengen naar zoveel mogelijk mensen.

Op de laatste dag, zondag 15 juni wordt het Muziek, Dans & Promsfestijn vanaf 12.15 uur afgesloten met PlayIn’theMusic.

Het volledig programma is te vinden op www.weert600jaarstad.nl