Update – Foto’s – Een vrouw is zondagavond rond 23.00 uur om het leven gekomen bij een aanrijding op de Ringbaan-Zuid. Bij deze aanrijding waren twee personenauto’s betrokken die met elkaar in botsing kwamen op de kruising met de Johan Willem Frisolaan.

Politie en ambulance werden zondagavond opgeroepen voor het ongeval. De bestuurster van een van de personenauto’s is ter plaatse overleden. De andere bestuurder (man) is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld en roept getuigen op om zich te melden via 09008844.

Meer informatie zoals identiteitsgegevens en de toedracht van het ongeval zijn niet bekend en volgen maandag in de loop van de dag.

Update:
De politie is op dit moment nog volop bezig met het onderzoek naar de toedracht van het ongeval zondagavond op de Ringbaan-Zuid. Bij dit ongeval kwam een 30-jarige vrouw uit Stramproy om het leven.

De vrouw reed over de Johan Willem Frisolaan in de richting van de Ringbaan-Zuid. Toen ze de weg op wilde rijden werd ze geraakt door een automobilist, komende vanuit de kruising met de Maaseikerweg. Het slachtoffer overleed ter plekke. De 54-jarige automobilist uit Weert is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De politie onderzoekt onder andere hoe hard er is gereden en of er mogelijk alcohol is genuttigd door de bestuurder. Dit is op dit moment nog niet bekend.

44 REACTIES

 1. Ik ben er even helemaal stil van… Sterkte iig aan de nabestaanden…

  Hopelijk wordt de toedracht ooit helemaal duidelijk, hopelijk blijkt dan dat het een ongelukkige samenloop van omstandigheden was ipv dat de Audi veel te hard gereden heeft (al dan niet gecombineerd met alcohol gebruik) en de bestuurster van de Fiat dat niet opgemerkt heeft bij het opdraaien van de Ringbaan…

 2. Heel veel sterkte aan de nabestaanden! Ik heb 5 minuten voor het ongeval de omgekomen vrouw nog gezien bij Tankstation De Haan.Krijg er nog rillingen van!!

 3. Dat zijn gekke momenten. Al zou je die mevrouw niet persoonlijk kennen en er ook nog nooit mee gesproken hebben, dan lijkt het toch dichterbij te komen allemaal.

 4. Word eens tijd , dat ze daar eens flitspalen neer zetten , als ik zie hoe hard ze daar rijden , niet normaal.

 5. 3weken terug rende er aan trimmer zo de weg op ook daar ik en de tegen moet komende auto hebben hun best gedaan om hem te ontwijken waarbij we nog een middel vinger na kregen we hadden niet gedronken en ik reed nog geen 60.

 6. Triest ,gecondoleerd voor de nabestaanden. Ik kwam er langs en kon een weg niet inslaan dus netjes omgereden zonder morren of te gaan kijken.Er stond een massa mensen ; mensen die daar gaan staan kijken :schaam u

 7. @john..hoe is zij gereden dan als ze van de haan af kwam? Niet dat t verder uitmaakt de ellende is net zo erg, maar vroeg me dat af omdat ze schrijven ze kwam uit de JWFrisolaan?

 8. Nou? waar blijft de uitslag van ongeluk? Normaal weet politie binnen half uur of hij alcohol in zijn bloed heeft zitten, dus dit verontrust mij wel hoor? Klopt niet gewoon. Heb uit betrouwbare bron vernomen dat hij dus wel degelijk gedronken had! En zijn gas nabij 100 kilometer p.u ingedrukt had zitten, al dan niet meer!!! kl…..k!
  Je ziet ook geen remspoor als reactie in ongeluk.(ga maar kijken)
  Haar leven is gewoon in één seconde afgenomen!!!?
  Ik ben er kapot van, als zovelen met mij! Ja mensen ik ken haar, een héél menslievend mens was zij, heb zelf een dochter van 31 jaar, dit gaat door merg en been!

  En opruimdienst? Haal alles is weg? zie nog spullen van haar, cd’tje, zakje eten, radio brokjes, auto onderdelen…. please, dit wil geen mens meer zien…
  Of juist wel? hoe confronterend en verschrikkelijk dit is?
  Don’t forget it, it could have been youre doughter!

  Héél veel sterkte voor haar familie……Dit is niet niks!!!!! Dit is iets om heel erg lang bij stil te staan….

 9. Verschrikkelijk dat dit is gebeurd en heel veel sterkte aan de nabestaanden. Ik ben alleen bang dat de exacte reden voor dit ongeluk niet naar buiten zal worden gebracht omdat justitie ook wel beseft dat ze niet verder zullen komen dan hooguit een half jaar voorwaardelijke celstraf en een rijontzegging van max 1 jaar. En dat is dan ook nog als blijkt dat hij te hard heeft gereden en/ of onder invloed achter het stuur zat. Pfff..dat is het leven van je dochter, vriendin, nichtje etc waard…

 10. @John Heb je al gemeld bij de politie dat je haar bij het tankstation hebt gezien? Ik denk dat dit voor hun belangrijke informatie kan zijn. Als ik de gele strepen bekijk en waar ze na de aanrijding beland zijn, dan lijkt het me sterk dat ze van de Johan Friso afkwam.

 11. Allereerst……het is verschrikkelijk wat er gebeurd is voor alle betrokken partijen! Veel sterkte aan de nabestaanden!
  Alvorens we in moeten gaan op allerlei veronderstellingen over een politieonderzoek dat niet is afgerond (duurt inderdaad wel erg lang! Zo niet te lang!), is 1 ding vast komen te staan…..de jongedame heeft geen voorrang verleend aan de mannelijke bestuurder. Wat daar de oorzaak van is, is dus nog niet duidelijk. Ik zie alleen maar scenario’s voorbij komen dat de man gedronken heeft en te hard heeft gereden. Maar misschien heeft de jongedame wel gedronken en per abuis niet goed gekeken. Hiermee bedoel ik te zeggen, dat we eerst t onderzoek moeten afwachten alvorens met alleen maar met veronderstellingen te komen dat t de schuld is van de man. Vergeet niet dat hij en zijn familie ook door een hel gaan…….ongeacht de schuldvraag.

 12. Bello-50 hangt weer de typische weertenaar uit! Hoe weet jij of iemand anders dat hij 100 reed?de politie doet niet voor niks zolang onderzoek maargoed.. Hoe hard hij heeft gereden en onder invloed of niet , vanaf de haan of de Frisolaan..een rechtdoor rijdend bestuurder op de randweg heeft voorrang daar.. En als er iemand iemand plots voor je de weg op rijdt kan remmen nog wel eens niet meer haalbaar zijn.. En over de plaats waar ze beland zijn dat kan ook komen vanwege hè feit dat de Audi dubbel zo zwaar is als dat fiatje en natuurlijk de impact van de klap! Wel geef ik je gelijk over het opruimen..enkele jaren terug bij de houtsberg reden twee kameraden zich dood tegen een boom.. De dag erna belden we zelf als vriendengroet de politie op omdat we voor de boom een stuk bot van bij z’n knie vonden recht voor de boom .. Ook vele persoonlijke bezittingen zoals een bebloed pakje sigaretten e.d. Evenals vele auto onderdelen Vonden we waar er nog genoeg de beelden van in hun hoofd hebben zitten en waarschijnlijk liever niet hadden gezien..ik snap wel als je een plaats van ongeval betreedt je na dw grotere dingen kijkt en kleine dingen niet opvallen maar misschien slim om een nuchtere medewerker zonder die beelden in zijn hoofd in zo een geval een na controle uit te laten voeren..

 13. @Maatvandestraat en #Bond007; ik ben het met jullie eens. En idd, als je van de JW Frisolaan komt staat er ook npg eens een verplicht stopbord. Maar dat terzijde gelaten, idd roepen mensen allerlei scenario’s op zonder eerst eens aftewachten hoe en wat, hoe triest en tragisch dit ook mag en kan zijn .

 14. Wel ben ik van mening dat het onderzoek veel te lang duurt!
  1) Een alcohol/drugsonderzoek had al lang klaar kunnen/moeten zijn. Al weet ik niet of dit zomaar mag bij een overledene, zonder toestemming van nabestaanden. De mannelijke chauffeur zou kunnen weigeren voor een bloedanalyse, waar dan ook wel de zwaarste straf bij hoort, vanzelfsprekend.
  2) Dat het snelheidsonderzoek lang duurt, kan betekenen dat ze het (nog) niet helemaal exact weten. Als het voor een voorbereiding op een eventuele strafzaak is, zal dit uiteraard heel precies uitgezocht moeten worden om eventueel justitieel falen uit te sluiten (het zal immers niet de eerste keer zijn dat in een strafzaak bewijzen niet worden toegelaten of worden geseponeerd omdat een onderzoek niet goed (genoeg) is gedaan).

  Met betrekking tot het kruispunt: Het overzicht naar links, vanuit de JW Frisolaan, is beperkt. Wellicht dat er daarom ook een “stopbord” is geplaatst, hetgeen aangeeft dat het toch om een redelijk gevaarlijke verkeerssituatie gaat.
  Ook kunnen er fietsers/voetgangers van en naar de overkant van de Ringweg komen/gaan. In combinatie met het feit dat er wel regelmatig te hard wordt gereden (heb me er zelf ook wel eens op betrapt daar eerlijkheidshalve) EN er al meerdere ongevallen zijn gebeurd aldaar, lijkt mij het plaatsen van een rotonde een goed plan (vooral ook omdat er velen soorten verkeersdeelnemers via het kruispunt gaan). Tevens haalt een rotonde duidelijk de snelheid uit deze weg.
  Voor de nabestaanden is dit mosterd na de maaltijd, maar meer slachtoffers hoeven er niet te vallen mijn inziens…..en daar kan het toch niemand mee oneens zijn.

 15. Beste Naru,ja ik heb aan de politie verteld dat ze vanaf De Haan is vertrokken richting de Maaseikerweg.Dit werd ook gerapporteerd en meegenomen in het verdere onderzoek.

 16. Allereerst heel veel sterkte voor de nabestaande , ik heb ook vernomen dat het slachtoffer ook nog zwanger zou zijn ,wat het nog erger maakt (als het klopt) , maar het is en blijft een gevaarlijk punt , ps vandaag was het weer raak op dit punt.

 17. zwanger was ze niet @harry dat vertelde velen maar dat was niet kende dit vrouwtje namelijk woonde bij mij in de straat teminste zover ik weet

 18. Hoe het ook zij het is erg triestig. Zowel voor slachtoffer maar óók voor “dader”.Je zult ermee moeten leven. ..alcohol hard rijdend of niet.T zal t leven er niet makkelijker op maken óók al is t zelfs niet je schuld.

 19. Het is allemaal zeer speculatief, maar wat ook nog in mij opkwam was dat zij in mogelijk veilig de weg over kon steken, maar dat de bestuurder van de Audi (al dan niet dronken) op de verkeerde weghelft belandde en haar daardoor alsnog geramd heeft.

  Er zijn bij verkeersongevallen zoveel elementen die een rol kunnen spelen dat het onmogelijk is om te oordelen als je geen getuige bent geweest én geen technisch rapport hebt. Immers, met het blote oog zie je ook alleen maar het grote geheel.

 20. Ut beste is det ut kruuspunt opgehieve weurtj, de geldj aug vur ut kruuspunt, randwieeg St. Joseflaan,…….er kan dan via de Maaseikerwieeg en kerkstroat de randwieeg bereiktj waere

 21. maatvanderstaat, ik ben geen weertenaar, alleen maar een beetje over de rooie geweest omdat het me enorm raakt, mag een mens dit? En 007? ze was een THEE meisje, ze weet niet eens wat alcohol is! Ja moet ff voor haar op komen hoor? Wat er ook gezegd, gedacht, gedaan wordt, hopelijk komt er gerechtigheid.
  Nogmaals sterkte voor de nabestaanden.

 22. @ Bello-50: Als iets je enorm raakt, hetgeen begrijpelijk is daar jij haar persoonlijk wel zult kennen (gezien je zekere stelling van “thee meisje” en je voorgaande reactie). Dit wil echter niet zeggen dat je zomaar vanalles over de man in kwestie kan suggesteren (gedronken, harder dan 100km/h). Wacht eerst eens het onderzoek af zou ik zeggen…..en van beiden een alcohol/drugsonderzoek.
  Feit blijft wel, dat zij geen voorrang heeft verleend (mits ze van de JW Frisolaan afkwam….hetgeen ook nog niet helemaal zeker is, gezien 1 v.d. getuigenverklaringen).
  Tevens, en zoals eerder vermeld, is het een gevaarlijk kruispunt (met fietsers, auto’s en voetgangers) en zijn er wel vaker ongelukken gebeurd. Een dag later is er overigens een fietser geschept……dus duidelijk moet er iets aan de verkeersituatie ter plekke gebeuren.
  En of je iemand kan ontwijken die om wat voor rede dan ook de weg plotseling oversteekt, ook bij 70km/h en zonder alcohol, is nog maar de vraag!!! Volgens mij is de reactietijd voor een noodstop ca. 1 seconden., exclusief remzwelgtijd van 0,2 seconden…hetgeen bij een snelheid van 70km/h al een afstand is van 20 meter is ongeveer…..dus de kans om de rem in te trappen alvorens de crash is lastig. Door de impact van de crash, zou t ook mogelijk kunnen zijn geweest dat de bestuurder tijdelijk buiten westen is en dus de rem niet heeft kunnen aanraken…….van een airbag kan je knock out gaan, vooral als je de gordel niet om hebt. M.a.w., ook al zou meneer gedronken hebben, hetgeen natuurlijk fout is, wil dit nog niet zeggen dat het ongeluk vermeden had kunnen worden als hij niet gedronken had.
  Maar goed, alle dingen zullen met behulp van de wetenschap onderzocht worden….dus afwachten!

 23. Bello-50 ik ben het helemaal met je eens ook ik kende deze mevrouw en het is inderdaad waar dat ze geen alcohol dronk tevens als je de auto van haar had gezien dan weet je dat hij harder gereden heeft als 70 km per uur ook ik wil dit ff gezegd hebben

 24. Ach, weer een loodgieter die denkt te weten hoe een bepaald type auto er uit moet zien bij een crash met bepaalde snelheid (zeer suggestief weer en zonder gebrek aan enige kennis of wetenschappelijke onderbouwing). Wacht de uitslag van het onderzoek gewoon eens af ipv kwatsch verkopen door een ondeskundig iemand.
  Wat ik uit zeer betrouwbare bron heb gehoord, is de bestuurder van de Audi al na een paar uur vrijgelaten…..lijkt mij dan dat er geen (overmatig) alcohol in het spel is geweest, omdat men dan toch wel wat langer vast zit lijkt me. Of hij te hard heeft gereden moet nog blijken.
  Tevens denken we wel vaker mensen te kennen, waarvan achteraf anders blijkt (waarmee ik dus niet wil zeggen dat zij gedronken heeft….maar dat t wel onderzocht moet worden!). Zo ook dat er onderzocht moet worden of er lichamelijk falen en ten grondslag ligt…..er zijn meerdere jeugdige personen die bijvoorbeeld een hartaanval of een hersenbloeding krijgen. Maw, we weten nog niets, buiten het voorrangstechnische feit icm het stopbord en het feit dat het een gevaarlijk kruispunt is…dus gewoon het onderzoek afwachten ipv gelul van mensen die denken verstand van zaken te hebben aub. Hier zitten de nabestaanden en anderen niet op te wachten denk ik.

 25. 90 procent van de mensen rijden te hard daar op die weg.er is niet geremd dat is heel appart ,eerst klap toen pas gerem ! woon er recht tegen over dus weet wat ik gehoord heb die avond..dat punt is gevaarlijk en je moet 2 keer kijken voor de weg naar links te nemen ,anders zie je de auto s nooit.het kan natuurlijk ook zijn dat haar motor van haar auto is afgeslagen toen ze wilde oversteken dat gebeuren meer mensen daar.het blijft hier een race baan op de weg.uit respect voor haar moeten ze een groot bord met haar foto op de plek zetten ..met heb ik dit verdiend !

 26. @Gewoonik ,Ieder is zelf verantwoordelijk om veilig over te steken. Is er een kruispunt waar geen goed zicht is, ben dan extra alert. maar aub GEEN bord met haar foto. Dan gaat iedereen afremmen op dat gevaarlijk kruispunt.

 27. uit betrouw baaren bronnen vernomem de man zit nog vast bleek dat hij de kluts kwijt was en inderdaad veel tehard heeft gereden en heeft gedronken.

 28. @Gewoonik, dan zouden er veel borden geplaatst moeten worden, want er zijn zoveel mensen op zo’n manier “heb ik dit verdiend” om het leven gekomen……..

 29. 1. leer schrijven.
  2. kun je niet weten want zelfs de familie weet dit niet, onderzoek loopt nog.
  3. aan alle roddelaars op deze website: ze dronk geen alcohol en was ook niet zwanger. Kap met het verspreiden van deze onzin.
  4. de idioot die bedenkt dat er een foto van haar moet komen te staan heeft a. geen verstand en b. denkt niet aan de familie en nabestaanden
  6. Stop met gissen, heeft geen zin. Hier komt de meid niet mee terug.
  5. Aan de moderators: Sluit aub de reacties op een nieuwsbericht met een dergelijke emotionele lading, de helft van de reacties hier gaat NERGENS over en niemand heeft er iets aan.

 30. hoi kijk allemaal even naar het stukje hiervoor
  Soul & Latin Night in beeld 33e foto dat is hoe zij was die vrouw die ze het leven hebben afgepakt ze was anti alchol dus al die stukjes dat zij alchol ophad fabels oordeel niet als je het nie zekker weet laat dat werk aan de politie over zij zijn ervoor opgeleid. mvrg

 31. @ jeweetwel: Door uw suggestieve reactie, doet u het overkomen dat het de schuld van de man is!! U zegt immers…..die ze het leven hebben afgepakt. Tevens is er negens gezegd dat zij alcohol op heeft gehad!!! Er is alleen gezegd dat ook zij onderzocht moet worden op alcohol en drugs…..al is het alleen maar om dingen uit te sluiten. Daarnaast zou er ook iets anders medisch naarboven kunnen komen dat niemand wist.
  Dus eerst even goed lezen!
  M.b.t. “Die ze het leven hebben afgepakt”. In eerste instantie is zij degene die voorrang heeft genomen op een kruispunt waar zij het niet had………..en de rest rest zijn ze dus nog aan het onderzoeken. Dus kappen met domme suggestieve uitspraken zonder enig gebrek aan intelligentie. Vooralsnog is het een “ongeluk”, hetgeen niets anders betekend dan “pech”! Het toevallig zijn op een plek waar men achteraf dus liever niet was geweest!

 32. En ook wil ik even benadrukken, dat de uitslagen van de onderzoeken ongewenst lang op zich laten wachten! Misschien kan de pers hierin iets betekenen????

Comments are closed.