Foto’s – Wederom is een personenauto de verkeerde ingang binnen gereden van de parkeergarage in het Stationskwartier.

Vrijdagmiddag rond 16.00 uur reed een vrouw uit Weert nietsvermoedend de garage in toen ze met haar auto op de tappen belandde. Er was vervolgens voor de bestuurster geen weg meer terug en dus moest de auto met speciaal materieel uit de garage worden gehaald.

Op 31 maart j.l. gebeurde er een soortgelijk incident. Toen reed een bestuurder uit Belgiƫ diezelfde voetgangersingang binnen. De gemeente plaatse de dag na het incident nog een paaltje voor de ingang. Volgens de beheerder van de garage was het paaltje vrijdag tijdelijk verwijderd vanwege werkzaamheden.

25 REACTIES

 1. Om bij deze ingang te lomen moet men eerst een stoeprand op om vervolgens de trap af te kunnen rijden. Lomp volk :nerd

 2. Zo’n paaltje zal de Gemeente wel te duur zijn šŸ˜› maar dan zou het probleem wel voorgoed verholpen zijn.
  Dat ze dat na de eerste keer nog niet gedaan hadden…

 3. Steeds vaker verschijnen onoverzichtelijke(r) verkeerssituaties. En ook steeds vaker slecht zichtbare obstakels, als zwarte paaltjes en betonnen varkensruggen.
  Een weggebruiker zit op straatniveau en niet in een drone!!
  De hele inrichting van het verkeer bij het station is verwarrend, niet alleen die ene parkeergarage-ingang. Prachtig op een tekentafel, maar vaak misleidend voor de verkeersdeelnemer. En ook gevaarlijk, vooral bij regen en gladheid.
  Oude Weerter Wethoudersuitspraak: Hoe onoverzichtelijker, des te veiliger…… Wat vindt het huidige bestuur?
  Wie gaat er, bij de open dag van het stadhuis, kijken waar de ideeƫnbus hangt?

 4. Ik denk dat een heleboel mensen de kennis niet hebben om begrijpend te lezen. Kunnen ze vaak niks aan doen, maar het lijkt, m.i., dan niet verstandig om te reageren op het desbetreffende verslag…zo kom je idd wel dom over.

 5. Zoiets zal bij het gemeentehuis ook nog wel gebeuren. Dat is pas een fijne trap!! Daar moet je als ouderen of invaliden eens naar boven proberen te lopen!! Is echt over nagedacht!!

 6. En wederom de helft van mijn bericht niet geplaatst!!
  Moest nog bij: deze trap ligt ook gezellig vlak naast de ingang voor auto’s dus ook daar zal dit wel gebeuren als ze er geen paaltje neerzetten!!

 7. Lomp volk, en nee dan bedoel ik niet de mevrouw die met de auto de trap afreed.. Mensen lezen het bericht niet, er staat normaal een paaltje maargoed daar zal ook vast wel weer iets op aan te merken zijn. Al geven ze iedere inwoner van Weert morgen 5000 euro dan hebben de meeste hierboven nog altijd commentaar !

 8. Wij bewoners begrijpen dit wel. Dit is het gevolg van de dagelijkse verkeerschaos op Stationsplein. De reguliere ingangen van de gemeentelijke en bewonersgarages worden geblokkeerd door de stinkende lijnbussen en of auto’s die passagiers wegbrengen of halen. Parkeerverbod?? Handhaving???? Chaos alom!!!

 9. Ach gut, wat zielig…maarrre, geen dingen door elkaar halen hoor. Als iemand zijn of haar auto voor mijn deur zet parkeer ik mijn auto daarna ook niet in mijn woonkamer, kwestie van nadenken hoe vervelend dan ook. Dus dit is geen excuus om met je auto de trap te nemen. En dat mensen nu allerlei rare trucjes uithalen om iemand op het station af te zetten( of op te halen), daar ben ik het wel met je eens. Maar over die ‘ stinkende’ lijnbussen? Je gaat zelf tegen overhet station met bushaltes wonen waar dagelijks duizenden forensen gebruik van maken….dus die vlieger gaat niet op

Comments are closed.