Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseren de wijken Biest en Groenewoud op 29 juni 2014 weer een gezellig en spetterend wijkfeest.

Dit feest zal plaatsvinden in het park Aan de Bron gelegen op de hoek van de Maaslandlaan en de Graafschap Hornelaan. Iedereen is deze dag welkom om samen met andere wijkbewoners in een gezellige en kindvriendelijke sfeer deel te nemen aan de vele leuke activiteiten.

Het wijkfeest is als wijkactiviteit ter bevordering van ontmoeting van de wijkbewoners opgenomen in de leefbaarheidagenda 2014 van beide organiserende wijken en is onderdeel van ‘Mijn Straat Jouw Straat’. ‘Mijn Straat Jouw Straat’ is een samenwerkingsverband tussen Gemeente Weert, Wonen Limburg, Politie Limburg-Noord, Punt Welzijn en wijk- en dorspraden om de leefbaarheid en de sociale samenhang in de wijken en dorpen te verbeteren.

Kinderen kunnen zich deze dag laten schminken, een tattoo laten zetten, graffiti spuiten en zich uitleven door deel te nemen aan verschillende workshops van dansschool Judith’s Dancepoint. Een van deze workshops is Drums Alive, waarbij op muziek ritmisch wordt gedrumd op grote ballen. Er kunnen spullen worden verkocht op de rommelmarkt, oud Hollandse spelen worden gespeeld en kinderen kunnen in attracties zoals de nostalgische zweefmolen, kindertrein en de klimtoren.

Daarnaast is er een ballonnenclown aanwezig en kun je jezelf laten onderdompelen in de sfeer van andere culturen door de volksdansgroep van PSW. Op het terras en in de kantine van PSW kun je genieten van koffie en heerlijke zelfgebakken wafels en cake. Vastelaovündj-Vereniging De Schäöpkes verzorgt de verkoop van frisdrank en zwakalcoholische dranken en er zijn diverse snacks te koop. Deze kun je nuttigen onder het genot van de muziek van de DJ en het hermenieke Uut de moat.

Kinderen, waaronder ook peuters en kleuters, kunnen zich tijdens het wijkfeest ter plekke aanmelden voor het volgen van de workshops van de dansschool. Wil je deelnemen en andere wijkbewoners informeren over jouw vereniging of wil met jouw kind deelnemen aan de rommelmarkt, dan is aanmelden mogelijk via [email protected] Let op: auto’s zijn tussen 12.00 uur en 17.00 uur niet toegestaan op het terrein en je dient zelf jouw eigen deken/tafel mee te nemen.