Het U12-team van BSW heeft in Groningen op de eerste dag van het NK de kansen op de bovenste 3 plaatsen levend gehouden. Dit door na de teleurstelling van het verlies in de eerste wedstrijd tegen Almere te winnen van Wyba uit Wijchen.

Almere zette BSW in de eerste helft op een onoverbrugbare achterstand. Waar bij de zeer goed spelende ploeg uit Almere alles leek te vallen zat er bij Weert een deksel op de ring. In de tweede helft toonde BSW karakter en ontstond er een gelijkwaardige wedstrijd. De jonge ploeg van coaches Jelle Relou en Bert Peerlings moest vol aan de bak tegen Wijchen na deze teleurstelling. Zowel BSW als Wijchen gingen er vol voor en gaven nooit op, waardoor er een zeer spannende wedstrijd ontstond. Pas in de laatste minuten kon BSW de zege definitief naar zich toe trekken.

Komende zaterdag volgt deel twee van het NK in Weert in sporthal Boshoven. Om 10.00 uur speelt BSW U12 tegen BC Apollo Amsterdam en om 16.00 uur tegen Celeritas Donar Groningen. Na de eerste dag staat Almere op de eerste plaats met twee overwinningen en Wyba, Celeritas en BSW gedeeld tweede met ieder een overwinning. Apollo staat op een vijfde plaats met twee verlieswedstrijden.