Bibliotheek krijgt facelift

De bibliotheek in Weert wordt omgevormd tot een ‘idea-store’. De bibliotheek wordt nog meer een knooppunt voor kennis, contact en cultuur voor de stad. Er komen meer werkplekken, een cursuslokaal en meer fijne plekken waar je op je gemak lekker kunt zitten. Om dit te kunnen bewerkstelligen gaat de bibliotheek dicht van 31 juli t/m 17 augustus 2014.

De traditionele bibliotheek wordt getransformeerd naar een ‘idea-store’, een ‘winkel van ideeën’. Men gaat zich nog meer richten op het ondersteunen van mensen in hun ontwikeling. Met name op mensen die scholing en informatie niet via onderwijs of werk krijgen aangeboden. Dat blijft men doen met boeken. Daarnaast zal men steeds meer cursussen, lezingen, workshops en digitale informatie inzetten.

Als lid van de bibliotheek Weert kun je tot en met woensdag 30 juli zoveel lenen als je wilt. De medewerkers helpen je graag als je meer wil lenen dan de standaard hoeveelheid. Bovendien leen je voor een langere termijn omdat je tijdens de sluitingsdagen in Weert niet kunt inleveren.

Tijdens de sluiting van Weert van 31 juli t/m 17 augustus zijn de bibliotheken in Nederweert en Stramproy extra open:

  • maandag t/m vrijdag 10.00 – 20.00 uur
  • zaterdag 10.00 -17.00 uur

Nederweert – Kapelaniestraat 8
Stramproy – Mariastraat 1

Op 18 augustus gaat de vernieuwde bibliotheek Weert weer open en ben je van harte welkom.