Foto’s – De brandweer is vrijdag omstreeks 0.16 uur gealarmeerd voor een brand in een loos aan de Kruisstraat in Stramproy.

In een loods van een pluimveebedrijf stond een berg mest te branden ten gevolge van broei. De brandende broeiende berg mest zorgde voor flinke rookontwikkeling en stankoverlast. De brandweer van Stramproy kwam met een tankautospuit te plaatse om de brand te blussen. Ook de waterwagen van de brandweerpost Weert werd opgeroepen, maar deze hoefde niet te worden ingezet omdat in de nabije omgeving van het bedrijf een brandkraan aanwezig was.

Het blussen van de mest bleek een grote klus. Met een shovel werd de mesthoop uit elkaar gehaald zodat de brand goed geblust kon worden. Met een heftruck werden goederen verplaatst naar een veilige omgeving.De brandweer is op het moment van schrijven (2.20 uur) nog druk doende met het blussen van de mest.