Busstation bijna klaar

Update – Foto’s – Vanaf komende donderdag 17 juli kunnen busreizigers gebruik maken van het nieuwe busstation. Momenteel worden de laatste puntjes op de i gezet. Donderdag zal ook de naastgelegen Boermansstraat open gaan voor het verkeer.

De afgelopen maanden heeft het busstation in Weert een grote metamorfose ondergaan. De halteplaatsen zijn verplaats wat de toegankelijkheid voor de bussen makkelijker moet maken. in plaats van verschillende busperronnetjes is nu een groot busperron aangelegd waar alle bussen aan kunnen parkeren. Net als op de Parallelweg zijn ook bij het busstation tweelaagse fietsenrekken geplaatst.

Vanaf donderdag wordt het Stationsplein afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Dan wordt gestart met de laatste fase van de herinrichting van het Stationsgebied en krijgt het plein een facelift. Het werkgebied wordt afgezet met hekken, waar fietsers en voetgangers omheen geleid worden.

Stads- en streekbussen en gemotoriseerd verkeer komende vanaf de St. Maartenslaan kunnen bij het station niet verder en moeten nabij het nieuwe busstation omkeren en via de St. Maartenslaan hun weg vervolgen. Gemotoriseerd verkeer van en naar Roermond / Maastricht wordt omgeleid.

Meer info: www.wijwerkenaanweert.nl

Update: verkeerschaos bij NS-station in beeld