We kunnen er niet meer omheen: ‘obstacle-running’ is booming! En dat heeft de mannen achter obstakels.com ertoe gezet een echte competitie in het leven te roepen: de Obstakels.Competitie. En Elite Off-Road Challenge, die op 17 augustus a.s. wordt gehouden in de Weerter- en Budelerbergen (Kuikensvendijk) heeft de primeur. Dit evenement is de eerste in een reeks van 11 runs in de Benelux.

Volgens Dirk Schrama van obstakels.com is er een duidelijke vraag van de achterban naar een competitie over meerdere runs heen. “We zijn natuurlijk niet blind voor deze geluiden en zien dat er nog niets mee gedaan is. Als platform voor de sport vinden we dat het onze taak is om hier iets mee te gaan doen en dat het tijd is voor een competitie.” De lancering van de allereerste editie van de Obstakels.Competitie is nu een feit!

Hoe werkt het? Voor de eerste competitie, die zich afspeelt in de periode augustus – december zijn 11 runs geselecteerd. Elite Off-Road Challenge heeft de primeur met de eerste run in deze reeks. De top 10 mannen en top 10 vrouwen scoren punten op deze runs. Je kunt aan zoveel evenementen meedoen als je wilt, maar je drie beste resultaten tellen. Meer informatie kun je vinden op de website http://obstakels.com/competitie/, waar je je ook kunt aanmelden voor de competitie. Je moet je wel altijd apart blijven inschrijven voor de run waar je aan mee wilt doen.

Elite Off-Road Challenge is natuurlijk blij met deze competitie. Het geeft de run meteen een hogere status en aantrekkingskracht. Hier moet je bij zijn. Het internationale karakter van de competitie sluit ook mooi aan bij het uitgangspunt van EORC: de meest uitdagende, innovatieve en competitieve race van de Benelux. Inmiddels mogen ze ook al heel wat Belgen aan de start verwelkomen, evenals een aantal Duitse atleten.

Meer informatie over Elite Off-Road Challenge staat op www.eorc.nl of lees het magazine op: http://issuu.com/maksprojectmanagement/docs/issuu_eorc_standaard