Wederom zijn de hulpdiensten druk doende geweest met een loslopende hond op de snelweg A2 bij Weert.

Rond 11.00 uur liep de hond op de snelweg in de rijrichting van Maastricht naar Eindhoven ter hoogte van Weert-Noord, zo meldt de ANWB. Uit voorzorg werd de snelweg afgesloten waardoor er een file ontstond tot aan Nederweert. De hond is inmiddels gevangen en de weg is weer vrijgegeven voor het verkeer.

Onlangs (op 9 juni 2014) moesten de hulpdiensten ook in actie komen voor het vangen van een hond op de snelweg A2 bij Weert. Toen liep de situatie minder goed af. Een personenauto reed in op een voertuig van Rijkswaterstaat en raakten twee personen gewond.

9 REACTIES

 1. Het is weer vakantietijd, wel geld om met een sleurhut naar een land ver weg te reizen maar niet om hun huisdier in een asiel onder te brengen.
  Mensen die hun huisdier zo op straat zetten moesten meteen stil komen te staan en niet meer verder kunnen zonder een fikse boete en de verplichting om hun huisdier fantsoenlijk onder te brengen

 2. Wie zegt dat dit zo gebeurd is? Er is overigens toch een chip plicht voor honden. Eigenaar zou dan gemakkelijk op te sporen moeten zijn.

 3. Zo hoeft het niet gegaan te zijn Ton, mijn hond ontdekte binnen een week nadat ik haar had dat dichte deuren niet perse hoeven te betekenen dat ze niet naar buiten kon. Met als resultaat dat madam om kwart over vijf (!) ‘s morgens besloot om zichzelf maar uit te laten. Gelukkig heeft ze haar avontuur beperkt tot luid en duidelijk goeiemorgen blaffen naar de hele buurt vanaf het grasveldje naast huis waardoor ik wakker werd en er niks ernstigs is gebeurd. Maar voor hetzelfde geld was ze ook richting drukke weg getaffeld… Onnodig te zeggen dat alle deuren sinds die tijd dus ook met de sleutel afgesloten worden… :lol

 4. De hond heeft heel wat gelopen voordat hij bij de A2 was ,echt de weg kwijt …de eigenaar is weer blij. Hij heeft er alles aan gedaan om de hond terug tevinden.
  Met dank aan de trucker die de hond heeft bespaard door het verkeer stil te krijgen.
  Misschien beter om die Ton :bahbah voor goed weg te bergen.

 5. Gelukkig is hij weer bij zijn baasje. ik snap best dat @Ton zo denkt, want je wil niet weten hoeveel honden gedumpt worden in de vakantietijd. Dat is het eerste wat bij hem opkwam natuurlijk. iedereen mag toch zijn mening hierover geven? Toen ik vanochtend die boerenfox zag lopen dacht ik ook zo.

Comments are closed.