Platte mais in Stramproy

Foto’s – Wederom is Stramproy geplaagd door een windhoos. Deze keer bleef de schade beperkt tot wat natuurschade.

De brandweer van Stramproy werd zondag omstreeks 22.30 uur gealarmeerd voor stormschade op de Grensweg net voor de grens bij het Belgische Bocholt. Ter plaatse had een windhoos huisgehouden. Hierdoor was een dikke tak van een boom gewaaid en een deel van een maisveld platgelegd.

Met een kettingzaag werd de afgebroken tak verwijderd waarna de weg kon worden vrijgemaakt voor het verkeer. Het verkeer werd omgeleid, maar de klus was snel geklaard. Voor de boer van het akkerveld wacht nog een kleine onaangename verrassing want een deel van zijn mais is vernield.

Op 5 juli j.l. kreeg Stramproy ook bezoek van een windhoos. Toen vloog o.a. een partytent door het dorp en richtte daarbij schade aan, aan huizen en auto’s.

Update: zeer waarschijnlijk betrof het geen windhoos maar een “microburst”. Meer info: http://nl.wikipedia.org/wiki/Windschering