De verbreding van de snelweg A2 heeft de volle aandacht van de gemeentes Heeze-Leende, Cranendonck en Weert. Vooral de hoeveelheid sluipverkeer door de kernen naast de snelweg is de gemeentebesturen een doorn in het oog.

Onlangs vond op uitnodiging van wethouders verkeerszaken Jos van Bree uit Heeze-Leende en Carola Meuwissen uit Cranendonck een overleg plaats met mevrouw Visser, lid Tweede Kamer VVD en in die functie woordvoerder verkeer.

Het doel van het overleg was om de situatie rondom de snelweg A2 tussen Eindhoven en Weert op de agenda te krijgen en de verkeersproblematiek voor met name de gemeenten Heeze-Leende en Cranendonck te benoemen. Doordat er tegenwoordig bijna dagelijks ´s ochtends en ´s avonds files staan op de snelweg kiest veel verkeer voor een sluiproute. Hierbij zorgt het vele verkeer voor drukte in de relatief kleine dorpskernen waarbij de maximumsnelheid op plekken waar het even mogelijk is vaak wordt overschreden. Naast de wethouders en het Tweede Kamerlid waren ook verkeerskundige Berry Verlijsdonk uit de gemeente Cranendonck en Anton Kirkels, Provinciale Statenlid VVD Limburg aanwezig.

Wethouder Van Bree legde uit wat tot nu is gebeurd om dit onderwerp onder de aandacht te brengen en welke zoektocht is gedaan naar tussentijdse oplossingen. Ook wethouder Meuwissen gaf aan dat het vele sluipverkeer onveilige situaties met zich meebrengt voor de schoolgaande kinderen die over de parallelweg richting de middelbare school fietsen. Daarnaast zorgt het verkeer ‘s ochtends vaak voor verkeersopstoppingen in de kern Maarheeze. Volgens Tweede Kamerlid Visser zijn oplossingen zoals spitsmijden prima, maar vooral tijdelijk. Een structurele oplossing ligt meer in een extra rijstrook op de A2.