Uit de Lichtenberg geplukt

Maandagavond kreeg de politie een melding dat er een aantal jongeren zich ophielden in het openluchttheater De Lichtenberg. De politie ging ter plaatse en trof 5 minderjarige jongeren aan.

Het gebied op en rond het het openluchttheater is momenteel verboden terrein. Het terrein kan gevaarlijk zijn is daarom afgesloten met hekwerk. De jongeren hadden zichzelf toegang weten te verschaffen tot het terrein. Men dacht tijdens een mooie zomeravond op het theaterbalkon te kunnen gaan genieten van het uitzicht, maar dat kwam ze duur te staan.

De jongeren werden staande gehouden door de agenten waarna proces verbaal werd opgemaakt. Een aantal jongeren kon kiezen voor een geldboete of een straf via HALT. Enkele jongeren waren reeds in aanraking geweest met HALT en kregen direct een geldboete uitgeschreven. Een enkeling kon niet kiezen waarna de agenten besloten om een praatje te gaan maken met tussenkomst van de ouders.

Voor het betreden van een verboden terrein (ook bekend als een artikeltje 461) kan een geldboete van maximaal 225 euro worden opgelegd. De jongeren die niet naar HALT gaan krijgen waarschijnlijk een boete van 90 euro opgelegd, zijn ze onder de 16 jaar dan wordt het boetebedrag meestal gehalveerd.