Schone lunchrooms

Op maandag 7 juli is de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gestart met publicatie van de inspectieresultaten van horecabedrijven. Onlangs bezocht de NVWA ook enkele horecabedrijven in de regio Weert, en deze zaken doen het tot nu toe uitstekend.

Sinds vandaag staan de beoordelingen van ruim 1600 lunchrooms in Nederland op de Horeca inspectiekaart. Met een mobiele app genaamd ‘NVWA Horeca’ kun je op je iPhone of Android toestel zien welke broodjeszaken in de buurt positief scoren op onder andere hygiëne. Doel is om binnen een jaar beoordelingen van andere soorten horecabedrijven in beeld te brengen, zoals bijvoorbeeld shoarma-, döner- en kebabzaken. De publicatie van de beoordelingen is een 1e stap naar de publicatie van alle 45.000 horecabedrijven binnen een aantal jaar.

In de regio Weert werden o.a. de horeca van Intratuin en ’t Opsjupperke in Stramproy gecontroleerd. Deze zaken kregen een ‘groene’ beoordeling, wat wil zeggen dat alles in orde is. Ook het SJG staat op de kaart maar daarvan ontbreken de resultaten omdat er in het afgelopen jaar geen inspectie heeft plaatsgevonden. Ook in Nederweert houdt men zich aan de regels. Zo werden o.a. Eynderhoof,Hof van Schoor en Loeigezellig gecontroleerd. Ook zij behaalden een ‘groen’ oordeel.

Alle lunchrooms kunnen de beoordeling groen, oranje of rood krijgen. Als een ondernemer groen scoort dan gaat de keuken veilig om met voedsel en is de hygiëne en ongediertepreventie in orde. Als een lunchroom oranje kleurt, is bij een inspectie een tekortkoming gezien waarvoor een boete is opgelegd. Voor kleine foutjes in de keuken wordt niet direct het oordeel oranje gegeven. Als de ondernemer aantoont dat hij het oplost, blijft of wordt zijn kleur groen. Bij rood is het foute boel.

Bekijk alle resultaten nu en in de toekomst:
http://www.inspectieresultaten.vwa.nl/iframe/inspectieresultaten.html

App voor iPhone:
https://itunes.apple.com/nl/app/id871714406?mt=8

App voor Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.minez.dictu.inspectiekaart&hl=nl