Schilderij op z'n plek in Mac

Foto’s – Vol trots werd dinsdagochtend het schilderij van het Weerter Vlaaihuis, het pand waarin de McDonald’s van Weert is gevestigd, onthult in het bijzijn van cliënten en begeleiders van PSW, de restaurantmanager en een directielid van de McDonald’s-vestiging.

Het schilderij werd tijdens de presentatie van de Stadsagenda in november 2013 tijdens een veiling aangekocht door Ted van de Hurk. Ted besloot uiteindelijk het schilderij te schenken naar McDonald’s in Weert. De medewerkers en directie van de fastfoodketen waren zo vereerd dat ze besloten het kunstwerk een prominente plek te geven in het restaurant.

Ben Nijsen is de maker van het schilderij. Hij hoopte tijdens te maken van zijn creatie dat hij als beloning een hamburger mocht komen eten, zo werd er gegrapt tijdens de presentatie. Deze wens kwam echter wel uit en niet alleen voor hem. Zijn creativiteit werd beloond met een etentje voor hem en andere cliënten van PSW, dit tot grote vreugde van hen allen.