2e graanakker in brand

Foto’s – De hulpdiensten zijn zaterdag omstreeks 20.45 uur gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Rietpeel in Weert. Er zou wederom een akker in brand staan.

Ter hoogte van de splitsing Galgerbergweg / Trumpertweg, achter het AC Restaurant aan de A2, woedde een heidebrand. Ook hier was onlangs graan geoogst en lag er enkel stro op het akker wat was gaan branden.

De brand trok veel toeschouwers. Een medewerker van de nabij gelegen kaarsenmakerij Inka bleef niet toekijken en was al begonnen om het vuur te doven met een stok. Hiermee wist hij deels te voorkomen dat het vuur zich verder uitbreidde.

De brandweer wist het vuur snel te bestrijden. Omstreeks 21.20 uur van het vuur onder controle. Vervolgens heeft de brandweer uit voorzorg nog een laag water op het akkerveld gespoten.