Boek geschiedenis Moesel

Het boek “Roermond. Biografie van een stad en haar bewoners” van de gemeente Roermond dat in april verscheen telt 670 pagina’s. Dat is de geschiedenis van heel de gemeente Roermond. Het geschiedenisboek “Moesel, Namen en bijnamen” dat op 1 november a.s. wordt gepresenteerd telt rond de 400 pagina’s. Hieruit blijkt dat Moesel toch wel een heel bijzonder Weerter gehucht is.

Nog bijna dagelijks wordt materiaal aangeleverd. Maar het boek moet bijna naar de vormgever en drukker om tijdig klaar te zijn. Toch doen de schrijvers van het boek nog eenmaal een oproep. Men zoekt nog foto’s van de Maalderij van Bussel, later de Maalderij van Beenders, de Moeselkapel voor 1927 (niet de huidige), het echtpaar Maan Knapen (1902-1979) en Catharina Lenaers (Jans Maan en Kaat) en familie Vorstenbosch (Moesel 6, Maaseikerweg).

Wanneer men foto’s bezit kan men dit melden via de website www.moeselweert.nl of via telefoonnummer: 06-30731204

Tot 1 september kan men nog tegen de voordelige intekenprijs van € 30,= het boek bestellen. Na deze datum gaat het boek € 37,50 kosten. Vul de bestelbon (www.moeselweert.nl) in en lever die in bij fotografie Vanderfeesten, Moeselschansweg 45 te Weert of bij Primera Wouters, Oranjeplein 231 te Weert.

Zaterdag 1 november om 14.00 uur wordt het boek gepresenteerd in Buurtcentrum Moesel. Na het officiële gedeelte is er een grote Moeselse reünie.